Přenosová rychlost v 100Mb/s síti
Moderátor: Moderátoři
Přenosová rychlost v 100Mb/s síti
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přenosová rychlost v 100Mb/s síti
Tyhle všechny informace tu chybí.
www.sigmaphon.cz
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
V tvém případě ale možná bude problém spíš v té úpravě kabelu s přešmiknutím. Je docela možné, že jsi tím způsobil nějaké impedanční nepřizpůsobení a na tohle je 100Mbit síť docela náchylná.
Ještě mě napadá - co máš za systém a jaké to jsou sestavy? (zajímá mě CPU, RAM a HDD)
A taky zkontroluj zda při kopírování dat nemáš CPU na některém PC vytíženo naplno. Potom se taky do nastavení síťovek podívej na ten duplex, pokud to není možné nastavit tak si stáhni pořádné ovladače a tam to půjde. Na obou by měl být stejný, automatické nastavení nebývá nejlepší.
Jo a ještě - s tou Intel PRO 100 síťovkou nemám nejlepší zkušenosti, měl jsem s nimi v minulosti dost problémů.
www.sigmaphon.cz
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
www.sigmaphon.cz
Laicky vysvětleno si to představuji takhle: UTP kabel má vždy dva vodiče spleteny k sobě, to znamená 4 páry (8 vodičů). Pokud nezajistíš správným nakrimpováním již na konektorech správné pořadí, pak se ti může stát (a je to předpokládám tvůj případ), kdy dva signálové vodiče jsou spleteny k sobě a jejich země opět spleteny k sobě (namísto správného signál+zem, signál+zem). Takto se pak navzájem ovlivňují a klesá rychlost a jsou problémy s konekty.
Hodně jsem se na tom kdysi vytrápil, když jsme dělali přímé kabely s pořadím bílooranžový-oranžový-bílomodrý-modrý-bílozelený-zelený-bílohnědý-hnědý. Na takovýchto kabelech se projevovaly problémy, které popisuješ, i když byly logicky dobře zapojené. a přitom u těchto přímých kabelů stačí krimpovat v pořadí bílooranžový-oranžový-bílozelený-modrý-bílomodrý-zelený-bílohnědý-hnědý. (to jsou právě přehozeny ty dva vodiče ve dvou párech)
U křížených kabelů je to potom úplně stejné, jen pořadí barev teď z hlavy nevyplodím, ale to už jsi určitě najdeš. Jak říkám, překrimpuj kabel.
- Přílohy
-
sss.jpg- DUmetr
- (12.12 KiB) Staženo 106 x
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Jinak ten DU metr taky používám a je to pěkný prográmek.
Výkon CPU budeš mít dostatečný, ale kabel bych asi radši jen na zkoušku vzal jiný. Pokud by to nepomohlo, bude myslím problém v automatické volbě rychlosti a duplexu. Musíš ty hodnoty na obou síťovkách nastavit natvrdo.
Jinak veškeré souborové transakce (kopírování, přesouvání, mazání atd) prováděj v Total commanderu. Explorer je strašný krám, pokud tcmd dobře nastavíš tak poběží všechno líp, nehledě k mnoha dalším možnostem které nabízí. To ale až vyřešíš ten problém.
www.sigmaphon.cz