Monitor Samsung SyncMaster 750S

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
nxn

Monitor Samsung SyncMaster 750S

#1 Příspěvek od nxn »

Když zapnu monitor tak je tak rozmazanej že se nedá přečíst ani písmeno přes půl obrazovky když sem ho rozebral tak z desky na patici obrazovky přeskakuje výboj neví někdo čím to je zaviněný...pls pomocte
jef111
Kontaktovat uživatele:

Re: Monitor Samsung SyncMaster 750S

#2 Příspěvek od jef111 »

V první řadě rozhodně pečlivě očisti místo kde přeskakuje jiskra nějakým rozpouštědlem a případně odstraň zuhlíkatělou vrstvu opálenou výbojem pokud tam je. Pokud to nepomůže tak vyměň patici obrazovky. Pokud ani toto nepomůže tak jde nejspíš z VN trafa příliš vysoké ostřící napětí a bude nutno jej vyměnit.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
jef111
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jef111 »

Už jsem na stole měl takový monitor a VN trafo dávalo moc velké napětí, pravděpodobně svod na některém odporu v děliči pro něj. Pomohla jen výměna trafa. Doufejme ale že to tady bude jen tou paticí.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ZdenekHQ »

Taky jsem měl na stole monitor, co místo ostřícího napětí vyráběl ohňostroj. Asi upadla zem od děliče pro trimry uvnitř VN či co...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“