Regenerace obrazovky
Moderátor: Moderátoři
Regenerace obrazovky
kondenzátor 2uF/250V, nejlépe MP krabicový, v sérii s odporem asi 100 ohmů, nabij na asi 200V (napájcím napětím koncového stupně RGB) a připoj ho plusem na g1, mínusem na příslušnou katodu ZA CHODU televize.
Je fakt, že některé katody se odlouply až při 800V (4 takové kondenzátory v sérii, odpor jen jeden), když ani to nepomohlo, začalo se bez odporu. Úspěch bez záruky, ale už nemáš co zkazit - pak můžu doporučit jen renovaci u profíků výměnou www.reton.cz
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
líbila se mi jezevcova vyčerpávající odpověď. Já bych jen podotkl že kromě spotřebovaného oxidu baria na povrchu katody (omluvte případné nepřesnosti) můžou být i zacpané trysky. Ale to přežhavení je dobré protože se začne spotřebovávat více z pod povrchu katody. Na černobílé televize jsme používali přípravek s miliampérmetrem a měřili proud katodou. Katoda se musela samozřejmě trochu nažhavit. Použilo se usměrněných 200V které se otočili než standartně tečou. Proud katodou se musel hlídat protože jinak by se asi poškodila, nebylo to tuším víc než 50mA. Tedy po dosažení proudu 50mA se přístroj musel okamžitě vypnout. Na barevnou televizi se to dá také aplikovat. Ten kondenzátor je jednodušší.
czjaromir
Dají se stím opravit nejen vyčerpané obrazovky ale i zkraty mezi mříškou a katodou
Cena regenerátoru se mi určitě už vratila
Mongi píše:Používám regenerátor už asi 5.5roku . Celkem mě zaráží že se tady o něm nemluví .Je to věcička . Už jsme toho roschodily hodně U českých TVP řady 416,425 atd. 99% ůspěch a pánové šlapou jak nové a možná někdy líp než teď prodávané TVP akorat designově je to pár let na zpět
Dají se stím opravit nejen vyčerpané obrazovky ale i zkraty mezi mříškou a katodou
Cena regenerátoru se mi určitě už vratila
souhlasám stebou ja používám regenerátor taky pěknou řádku let chodí to fakt bez problémů dá se obědnat třeba v nedisu