Díky za reakce - myslím, že v opravách elektroniky úplný zelenáč nejsem. Grafická karta je OK, TDA4858 jsem již zkusil vyměnit se stejným konečným výsledkem - vzhledem k bezvadnému zobrazování OSD bez duchů a roztřepených okrajů si myslím, že funguje OK jak má. Osciloskop mám nyní bohužel mimo provoz, takže nezbývá nic jiného, než multimetr. Osobně bych viděl závadu jinde než ve vadných elytech (tato rada zde dohužel zaznívá až velice často - výsledek nejistý za celkem velký ranec peněz). Zkusil jsem též vyměnit Q411 IRF630 a proměřit kolem něj a HOT tranzistoru BU2520 svitkové kondenzátory na svod patřičným mezním napětím uvedeným na pouzdrech kondenzátorů s konstatováním, že jsou OK. Pomohlo by mi, kdyby se zde někdo podělil s podobnou závadou, kterou úspěšně vyřešil.
Jinak pro úplný pořádek - když je monitor v režimu velkého rozlišení a vypnu jej ze sítě a po chvíli (ne hned!!) zapnu, tak obraz na 2-3 sekundy naskočí stejně uskočený doprava, ale na levé staně se již pravá zakrytá část neobjeví. Obrazovka je v levé části černá (foto se pro krátký moment trvání nezdařilo

). Poté obraz vypadne a obrazovka zčerná - viz obrázek jean5 se sřetelnýni svislými pruhy v levé části obrazu.