Tiskárna CANON i550 a tiskárna HP Laser Jet 6L

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Djuki

Tiskárna CANON i550 a tiskárna HP Laser Jet 6L

#1 Příspěvek od Djuki »

Sehnal jsem dvě starší tiskárny,ale obě mají problém.U Canonu jsou ucpané trysky,můžete mi někdo poradit jak je vyčistit(pokud to vůbec jde)?Zkoušel jsem líh,ale moc to nejde,nevím,zda se ty barvy rozpouští v lihu,protože jsem si trochu umazal prsty od černé barvy a lihem to vůbec nešlo umýt.Když chybí jedna barva,tak tiskárna netiskne ani černobíle,dá se nějak oklamat,aby tiskla jednou barvou?
Tiskárna HP Laser Jet 6L zase dělá na výtisku dva světlé pruhy.
Způsobuje to nedostatek toneru,nebo válec?Pomůže vyčištění válce,nebo je nutná výměna?Díky za rady.
rezis

#2 Příspěvek od rezis »

K te druhe. Zkus protrepat toner. Muze to byt mnohem vice veci.
Internet - metla lidstva
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Mourek »

u 6L protřepej toner, jinak výměna válce je součástí výměny cartrige.toneru. Víc než chybějící toner by neměl být. Než koupíš toner vlož do tiskárny cca 5 listů papíru a vytiskni je po jednom. Pokud jich podá víc najednou, rozmysli si investici do toneru. Tyhle HP blbě podávaly, prot je majitelé vyhazují.
Zaschlý canon zkus hlavu do vlažné vody (teplota těla) nechat odmočit, pokud můžeš tak it ultrazvukovou pračku. Po vyprání připojit k PC a pustit několikrát čištění.pokud nepomůže, vyhodit, jde koupit nová hlava , ale je to víc jak půl tiskárny.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Minule som dostal LaserJet 5L a samozrejme bol problem s podavacom - nepodaval vobec. Tak som to rozobral a trochu natiahol 2 pruzinky v podavaci. Potom to bralo hned, ale papier sa o chvilu zasekol. Takze som musel tie pruzinky zase trochu zmensit. Zabava na cely vecer, ale nakoniec to funguje :P
Mrlko

#5 Příspěvek od Mrlko »

U LJ5L/6L staci vymenit separator, prip.sedu ztvrdnutu gumicku :wink:
paveltl

#6 Příspěvek od paveltl »

U HP Laser Jet 6L způsobuje různé pruhy docházející toner. Zkus jím zatřepat a uvidíš že se vytratí ale jen na pár listů. Mám jí taky a ještě nidky jsem ji neměnil kvůli válci, jen pro došlý toner. Pokud ji ale dáš renovovat tak si dej pozor, některé firmy jen dosypou toner a stav válce je vůbec nezajímá, ty lepší však rovnou mění i válce.
Pokud podává víc listů stačí v ní vyměnit gumové válečky pro podávání listů.
Naposledy upravil(a) paveltl dne 21 čer 2007, 06:52, celkem upraveno 1 x.
vombat
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od vombat »

Při podávání více listů najednou u HP6L se dá koupit celá servisní sada dílů v jednom balení, stojí do 1000Kč. Tiskárna se musí celá rozebrat. Při dnešních cenách obdobných tiskáren je otázka, zda se do toho pouštět. Navíc nové tiskárny mají port USB.
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

USB ako vyhodu vobec nevidim - tie nove lacne tlaciarne od HP za vela nestoja. Niektore dalsie znacky su este horsie. Akurat Samsung sa mi zdal pouzitelny - aspon isiel pekne v Linuxe.
vombat
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od vombat »

USB port je důležitý chceš-li tisknout z notebooku, novější stroje zpravidla LPT port už nemají a musíš si koupit kabel USB - LPT v ceně cca 600Kč. Je pravda, že tiskárny HP4, HP5 resp. všechny z této řady jsou dělníci k nezaplacení.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“