Rozdíly v reproduktorech

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Speder38

Rozdíly v reproduktorech

#1 Příspěvek od Speder38 »

Zdravim mám několik otázek okolo reproduktorů zn. Tesla. Chci se v brzké době pustit do stavby autosubwooferu. Nechci nic extra ale zase aby to nebylo náký chrastítko. Zesilovač budu stavět klasickej s obvodem TDA1562Q. Chtěl bych vědět jaký je rozdíl mezi repro ARN-6614 a ARN-226-08/4 když je mezi nimi skoro 200 Kč rozdíl? Podle charakteristiky kterou mají na www.ges.cz si myslim že by měl být výkonější spíše ten ARN-6614 protože dosahuje víc dB v nižších frekvencích (to si jen myslim). Dál by mě zajímalo jakej bude rozdíl když na ten muj zesilovač připojim 4ohm. reproduktor a nebo 8ohm. To by asi stačilo a díky za odpovědi.
NEONI

#2 Příspěvek od NEONI »

Rozdiel medzi nimi velky nieje...ja som pocul oba ARN 226 mam doma a 66.. ma kamarat...ale ten jeho som zas tak dlho nepocul aby som ti mohol povedat detaily..k tomu zosu...ma 70W/4ohm v spickach...nie sinus tak ako ma napisane (myslim)...do 8 ohm da 35W v spickach...TDA1562 kludne pouzi je do dobry IO...
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ZdenekHQ »

Do auta jsou lepší 4ohm kvůli napájení.

"Více dB" na nižších kmitočtech můžeš dosáhnout i použitím basreflexu, ovšem ten vyžaduje uzavřenou ozvučnici.

Počítat (nejpíš) nic nemusíš, každej prodávanej nátrubek by měl mít v dokumentaci alespoň naznačený, do jakýho objemu a na jakej kmitočet je vlastně určenej.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“