Magnetofon SM261, jaké máte zkušenosti?
Moderátor: Moderátoři
Magnetofon SM261, jaké máte zkušenosti?
- setrvačník se mi zdá příliš hlučný. Po delším chodu je už téměř tichý, ale na začátku je to docela rušivé. Je to vlastnost i tehdy nového stroje?
- dvě tlačítka nejdou udržet ve "zmáčnutém" stavu. Jedná se o
auto play
recording mute
Jedná se o běžnou výrobní vadu?
Předem dík za odpověď. Uvažuji že bych si gramofonové desky přehrál na kazety, takže jestli byste se prosím ještě nevyjádřili k celkové kvalitě magnetofonu(požití dolby....)
A kutilmile - nelituju tě
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
EKKAR píše:Můj nejbližší etapový cíl na této cestě (protože jsem se na tuto cestu vydal taky) je tady: http://muzikant.cz/zvuk-a-nahravani-4/n ... -26326.php , pokud máš zájem, můžeme se domluvit na nějaké té kooperaci nebo spolupráci... Určitě se někde v okolí najdou i další možní spolubojovníci za zachování zvuku starých desek...
Při vzorkování 192Khz abyste to pálili na DVD, bo na CD se toho moc nevleze
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Při použití SB Live nebo Audigy (ani ty nezatracuji) lze dosáhnout také velmi slušné konverze i přes nižší dosažitelnou sample rate, ovšem některé kousky se prostě povedly méně.
Možná se mnou někdo nebude souhlasit: přece jen, když ze zbytku zařízení dostanu špičkové parametry, chtělo by to stejně špičkovou i digitalizaci.
Jde jen o to, co od toho očekáváš.
A, pokud jde o Dolby B, není situace zase příliš kritická, nejčastěji ruší nestejné časové konstanty detektoru při záznamu a snímání. Když předpokládáš, že budeš kazety přehrávat stejným přístrojem, na kterém jsi je nahrál, máš většinou dost dobrou šanci dostat z toho velmi slušný zvuk.
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
A co se týče těch zvukovek - podle toho co jsem měl možnost objektivně i subjektivně srovnat, doporučil bych M-Audio revolution 5.1, vychází rozhodně lépe než všechny hráčské Soundblastery. Mám doma klasický SB Live 5.1, ne že by byl špatný ale lepší zvukovka by neškodila. Podle jistých snad objektivních měření měla SB Audigy i Live značně větší IMD zkreslení než M-Audio revolution. Dále nedokonalá vyrovnanost frq. charakteristiky, při větších vzorkovacích frekvencích 96kHz a 192kHz značně narůstající THD i IMD až do oblasi, kdy už to musí být slyšet (a dle mého opravdu je).
www.sigmaphon.cz
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
http://www.svethardware.cz/art_doc-ACDC ... 33CF6.html
anebo sem:
http://www.svethardware.cz/art_doc-295C ... 0,M-,audio
tam jsou srovnávací testy zvukovek i s některými cenami, tam jsem si tu Julču taky vybral...
-
pepik9
Re: magnetofon SM261
zdenekxxx píše:- dvě tlačítka nejdou udržet ve "zmáčnutém" stavu. Jedná se o
auto play
recording mute
Nevim jestli jde o to same, ale u SM260 nedrzelo tlacitko Play, protoze ma vazbu na mikrospinac u dvirek kazety, vypne play pri otevreni dvirek.
U toho se nejak vysmekl kontakt od toho cudlicku na dvirkach.