Notebook HP
Moderátor: Moderátoři
Notebook HP
* je to F6 a pak volba ENTER (ovladače z WIN XP, ne od výrobce zařízení)
Ovladace z CD a z flesky se mi nacist nepodarilo.
Nejveci problem jsem mel s novyma HP a IBM notasema - nevyresil jsem to. Krom toho v biosu na notasich toho vetsinou moc nastavit nejde.
gepard píše:Zdárec, už jsem to psal, stačí pro to zviditelnění HDD zavést tyto řadiče právě z instal. CD WIN XP. On dá na výběr, zda-li zavést právě tyto nebo origoše od výrobců HW - přes disketovku. Pro toto prvotní zavedení (pouze pro zviditelnění HDD) to stačí, stejnak se pak nainstaluje originál ovladač - až teda bude WIN XP nainstal.
trosku poupravim,tohle neni univerzalni navod,plati to max u novejch stroju(ted do toho motam desktop,ale plati to i na nouty),protoze starsi zelezo,i kdyz ma sata porty si bez disketovky ani neprdne,jak nemas SATA ovladace na diskete tak nemas narok zalozit partition na disku
//EDIT: na PCT jsme jedou resili nejakyho nouta mam zato ze od fujitsu,sata disk,zadna disketovka,borec si koupil neoriginal FDD za par stovek,v servise mu rekli ze to jde jen s origo,tak za ni vyhodil litr a stejne system nenainstaloval,mesic to mel v servise a ani oni si s tim neporadili,nakonec to vyresil vymenou za pata "platformu" proste sata na noutech se kolikrat rovna totalnimu pruseru
Do teorie moc nevidím, toto je praktická zkušenost.
To Cust: U ovladačů může záviset i na tom, zda jsou pro RAID verzi řadiče nebo "neRAID" a na kombinaci BIOS řadiče/ovladače.
Pokud nemá PC disketovku, nechá se to prý vyřešit úpravou instalačního CD - ISO obrazu vložením potřebných ovladačů. Je to někde na zive.cz. U notebooků to ovšem asi bude složitější, mají často "instalačku" Windows jen na HDD a tak je to vyloženě na výrobci/dodavateli HW, aby to měl podchycené.
Nagant píše:Pokud nemá PC disketovku, nechá se to prý vyřešit úpravou instalačního CD - ISO obrazu vložením potřebných ovladačů. Je to někde na zive.cz. U notebooků to ovšem asi bude složitější, mají často "instalačku" Windows jen na HDD a tak je to vyloženě na výrobci/dodavateli HW, aby to měl podchycené.
pises dobre "pry" ja to zkousel a ani tuk,proste to HW nebere,jedina sance byla FDD