Odpuzovač kun
Moderátor: Moderátoři
Odpuzovač kun
Mám obavy, aby mi ty výše uvedený bestie nerozcupovaly zateplení podkroví. Kolem 1 v noci začínají řádit. Máte i nějaký jiný zkušenosti s jejich řáděním.
- MaxRampage
- Kontaktovat uživatele:
- MaxRampage
- Kontaktovat uživatele:
Lidské ucho slyší totiž do 16Khz tak se zamysli
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
- MaxRampage
- Kontaktovat uživatele:
Dík
Kuty píše:Vše bez zbytečné a nefunkční elektroniky..Nech se ostříhat,nebo sežeň lidské vlasy jiným spůsobem,zabal je do klasické punčochy-vlasů přiměřeně,těch punčoch vymyslii také přiměřené.Rozmísti je v prostoru kde si ty potvory hrají a máš klid.Mně to na chalupě funguje dokonale.
Mohu jen doporučit osvědčené. Tam kde se pohybují rozházet lidské vlasy a vícekrát tam nezavítají.
Potřebuji taky nějakou schému odzkoušeného plašiče kun, nejlépe do auta. Posledně jsem od švagra (14km) odvezl v motorovém prostoru kunu až k paneláku, až pak vyběhla a já přišel na to, co mi to tak divně v motoru škrábe v každé zatáčce...
Ideál si představuji jako přelaďovaný generátor ultrazvuku mezi 20 až 30kHz se strmostí 10kHz/sec. Neměl by pracovat pořád, na to by si ty potvory zvykly, ale v intervalu tak 2-5minut po dobu cca 5sec. Šetřilo by to zdroj, neplašilo zbytečně psy v okolí (vyjou jak mrchy na ultrazvuk) a kuny by nevěděli která bije.
Nemá někdo něco podobného v šuplíku? Myslím schéma, ale odzkoušené, například se třema 555, nebo tak. Nebo to musím navrhnout a udělat sám?? Nemám chuť vymejšlet vymyslené...