Sony KV-S3411K - nenajede STANDBY režim, nic nesvítí

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
shallowhal

Sony KV-S3411K - nenajede STANDBY režim, nic nesvítí

#1 Příspěvek od shallowhal »

Již delší dobu mám problém s tím, že cca jednou za pár měsíců se tv SONY umrtví z režimu STANDBY (shasne červená diodka připravenosti na IR). Nepomůže ani vypnutí a zapnutí síťovým vypínačem, tv už nenaskočí. V minulosti stačilo nechat tv několik hodin vypnoutou mimo síť a po připojení opět naskočil STANDBY režim a pomocí DO se dala zapnout. Nyní se jí ani po této odmlce nechce naskočit. Problém bych viděl někde ve zdroji. Nemáte někdo podobný problém? (podotýkám, že tv není snadno přenosná, takže do servisu se mi s ní nechce, navíc je možné, že se jim tam po několika dnech rozjede a celá transakce nebude na nic :-)
jano2

#2 Příspěvek od jano2 »

Skušal si menit elity?Niečo podobne mi robilo u Philipsa.Bol suchy elit v zdroji.
Malo toho viem,radšej sa spytam.
Návštěvník

#3 Příspěvek od Návštěvník »

No, já nejsem zrovna velkej kutil, takže do toho neumím až tak vrtat, hlavně najít tu správnou desku, bohužel nemám servisní manuál. Tušil bych, že po 10 letech může odejít koďan, ovšem kterej...
stevo59

sony

#5 Příspěvek od stevo59 »

uz si nespominam, ci to bol presne tento sonak,ale problem bol presne ten, ako je tu popisany.ja som mal chybu na doske stby - male trafko a kopec smd okolo-ale vada bola v prepojovacom kabliku, obcas nevodivy spoj +5V. s prestavkami som to hladal par dni, lebo ked sa pohybalo niecim, telka samozrejme slapala...
rudi
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od rudi »

Mám tu navíc jednu komplet KVS3411D funkční, s vadnou obrazovkou.
shallowhal

#7 Příspěvek od shallowhal »

rudi píše:Mám tu navíc jednu komplet KVS3411D funkční, s vadnou obrazovkou.

Úplně mi je té televize líto, takovou už dneska člověk nesežene. Kdybys se tak dala za slušný peníz zprovoznit, tak bych ji bral (i jetou...) Tu svoji jsem dal na sony kliniku, už jsem na to neměl nervy, objevil jsem nějaký VN ochranný relátko, který zřejmě nespíná, protože podle schémátka má na něm bejt 13,5V a je tam jen asi 8. Tak uvidíme. To já zase rád svěřím tydle věci odborníkům, jenže kdo se tím 70kg obrem má tahat :-)

No, kolik by stála ta obrazovka? Jen tak pro zajímavost...
rudi
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od rudi »

Jednou jsem pátral a cena za novou obrazovku byla šokující - přes 10tis penězů, nechám si tu telku na pokusy s regenerací.
shallowhal

#9 Příspěvek od shallowhal »

10 tis. za takovou bednu je fous. Nic lepšího dneska neseženeš. Morálně zdánlivě bezcenná, ale jinak neznám lepší. Kdybych žádnou neměl, tak tě ukecám ať mi ji prodáš... ale s toudle asi už vydržím do LCD...
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“