Tesla color 110 - nefunguje prepinanie kanalov

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pole

Tesla color 110 - nefunguje prepinanie kanalov

#1 Příspěvek od pole »

Dostal som darom funkcny TV Color 110. Odniesol som ho na chalupu a nahradili tak satry CB Črep. Vsetko ide pekne len je problem s prepinanim kanalov. Skusal som pozerat prepinaci modul. NA prvy pohlad boli niake studaky medzi doskami "tlacitok" a doskou prepinaca. Tie som 100percentne opravil a tiez vycistil prepinacie gumicky "tlacitka".

No problem to nevyriesilo. Tlacitka reaguju prefektne ale programi sa nedaju prepinat. Jedine co sa pri stlaceni hocakeho tlacitka zobrazi je cislo prveho programu a signal sa akoby nachvilocku rozladi - ako by sa pokusal prepnut. Vymienal som elektrolity v doske prepinaca ale nic nepomohlo studaky som tiez nepozoroval. Jedine co pomohlo ked som kondenzatok 2u2 vymenim za 10uF (mensi nebol) a omylom som ho dal opacne tak to chvilu islo (opacne - normalana polarita uz nie - nechapem preco :). V com moze byt problem? Je ten prepinaci obvod CMOS? Mohol sa pokazit - predomnou sa v tom uz niekto viditelne vrtal? Pripadne nema niekdo doma cely tento modul?

+ Potreboval som UHF a VHF vstup na spolocnej zdierke. Mohol som to prepojit na tunery?
miroja

#2 Příspěvek od miroja »

No MAS-ka dost casto odchadzali. Pises, ze mas Color110 (bez ST), takze tam je len jedno. Bude Ti tam pasovat aj ovladanie z Color 110 ST (tam su dve, 9 tlacitok..). Skus zohnat jedno alebo druhe z nejakeho ineho TV. Rovnake prepinanie predvolieb sa pouzvalo aj v niektorych posledvych CB TV (tusim Saturn, Andrea...).

Tento TV mal samostatny vstup pre VHF a UHF, takze ak tam das zlucovac alebo frekvecnu vyhybku, bude to OK.
pole

#3 Příspěvek od pole »

A ak to VHF a UHF jednoducho spojim na tvrdo? Preto ze VHF diera uz je vyjazdena a nema kolik.

DA sa niekde ta MASka zohnat?
miroja

#4 Příspěvek od miroja »

pole píše:A ak to VHF a UHF jednoducho spojim na tvrdo? Preto ze VHF diera uz je vyjazdena a nema kolik.

Tak si ten zlucovac pasiem daj dovnutra TV mas to vyriesene. Ak to spojis parlelne, budes to mat neprisposobene aj so vsetkymi "vyhodami" takehoto riesenia, ale ak mas silny signal tak Ti to "pojde dobre" :roll: .

DA sa niekde ta MASka zohnat?

MAS562 uz bude tazsie zohnat, najskor to zozenies niekde na smetisku.
MAS560A sa este zohnat daju, napriklad tu:http://www.avelmak.sk/index.php?lm=368&pg=det&article=9695 ,len tie boli v tych druhych doskach volby (COLOR 110ST).
pole

#5 Příspěvek od pole »

nema niekto tomplet toho prepinacu s MAS562 ?
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“