Tesla color 416

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
nxn

Tesla color 416

#1 Příspěvek od nxn »

Zdravim dělám AV vstup do tyto TV a nevím jaká je signálová deska a modul "0" (jsem začátečník) a nerad bych ji odpálil protože jsem s ní spokojenej.....
díky
Poslední slova před smrtí: 'nebojte to je nulák'....Praskla žárovka:'vyměň všechny elity'
heldybeldy

#2 Příspěvek od heldybeldy »

No a kde si prisiel k pojmom "signalova doska" a " modul O "?
nxn

#3 Příspěvek od nxn »

Tady
Přílohy
moje telka.pdf
(168.87 KiB) Staženo 336 x
Poslední slova před smrtí: 'nebojte to je nulák'....Praskla žárovka:'vyměň všechny elity'
miroja

#4 Příspěvek od miroja »

Signalova doska je ten velky plosak zvisle vlavo ked sa pozeras odzadu na otvoreny TV - kde je plno modulov a modul "O" je modul "obrazovej medzifrekvencie", cize ta plechova skrinka (nie ta, kam sa strka konektor z anteny, ta druha :-) ),
nxn

#5 Příspěvek od nxn »

jj díky
miroja

#6 Příspěvek od miroja »

heldybeldy píše:No a kde si prisiel k pojmom "signalova doska" a " modul O "?

Su to standardne nazvy, ktore sa pouzivali napriklad aj v TI (technickych informaciach) k tymto TV a zrejme odtial boli prebrate a pouzite v popise na doplnenie AV vstupu, ktory uviedol nxn.
Pre Tvoju informaciu, existovala aj rozkladova doska (alebo doska rozkladov) a v tomto type TV aj moduly Z, S, V, P, G, R, F, K...
heldybeldy

#7 Příspěvek od heldybeldy »

No iste, len som chcel vediet ze ich menoval a nevie kde sa nachadzaju, nic viac. Inak najprv by som si najprv stiahol schemu TV a potom sa do toho pustal.
marostv
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od marostv »

a čo tak modulator zo stareho videa je to jednoduche a bez zasahu do TV ,ja som to mal spravene ked som mal 416stku :D
nxn

#9 Příspěvek od nxn »

to ne já, si to chtěl tam nabastlit,protože s videem přes anténí vstup mi to prasí..a v tom schématu je na konektor Z62 kolík č. 9 ale když jsem se koukal do shématu desky voleb tak to bude asi Z61 kolík č.8...je to možný ???
masar

#10 Příspěvek od masar »

Ano, měl by to být kolík 8 na Z61. V tom schematu a popisu je asi chyba.
nxn

#11 Příspěvek od nxn »

a ještě neměl by někdo rozkreslený modul "0" protože podle toho schématu se tam má dát odpor ,dioda a elit ....s tim odporem a elitem to bych věděl kam ,ale ta dioda jak má bejt..
masar

#12 Příspěvek od masar »

Tady je schema modulu. Jsou tam i chybějící součástky.
Přílohy
modul.gif
(127.69 KiB) Staženo 333 x
nxn

#13 Příspěvek od nxn »

díky
nxn

#14 Příspěvek od nxn »

Chtěl bych se ještě zeptat v tom článku je asi další chyba "Audio vstup připojíme na mínus pól elektrolytu C50. Propojení provedeme nejlépe stíněným kablíkem (stínění připájíme k plechovému obalu modulu „O“)" to je ale asi uplná kravina, protože pak to audio bude skratovaný...prosím vás může to někdo překontrolovat já bych fakt nechtěl aby mě telka vyhořela (funguje to zapojení vůbec ???)...díky
masar

#15 Příspěvek od masar »

Ne, je to dobře, žádný zkrat tam nebude. Střední vodič stíněného kablíku připojíš na -pól C50 (je to ten vývod NF-VCR na horním schématu). Stínění přiletuješ na kostru modulu (nebo vývod 7 modulu). Druhý konec kablíku přiletuješ na plošný spoj "udělátka".
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“