AOC 7Glr - přeskoky na patici (přesunuto)

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Zbynek

AOC 7Glr - přeskoky na patici (přesunuto)

#1 Příspěvek od Zbynek »

Ahoj
Mám na stole monitor AOC 7Glr. Po zapnutí jsou vidět i slyšet přeskoky na patici (v jiskřišti) a na plošném spoji. (Opálené jiskřiště jsem vačistil a stěny opatřil silikonem) Je to spíš sršení než jednotlivé přeskoky. Zatím jsem to blíž nezkoumal. Nemáte někdo prosím nějaký tip? :(
Dík Zb.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jezevec »

Vyměň patici obrazovky.
Zbynek

#3 Příspěvek od Zbynek »

Ahoj
Myslí, že primární příčina bude v něčem jiném. Patici jsem totiž vyčistil, vyplnil silikonovým tmelem a volné nechal jen samotné jiskřiště. Zvuk ový efekt přeskoků je teď jiný. Je slyšet ohraničené výboje na jiskrišti a nikoli sršení jako před úpravou patice. Opálená patice bude asi jen následek závady. Ale ještě to projdu. Dík Zb.
DjRix
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od DjRix »

Souhlasím s Jezevcem,vyměň patici,nebo z ní vybrakuj jiskřiště...nebo je možný že ty přeskoky jsou až v hrdle vlivem ůniku vakua/v obrazovce je vzduch/.
breta1

#5 Příspěvek od breta1 »

chyba je pravděpodobně v obrazovce- vnitřní svody. Zjistit se to dá tak, žě se sundá deska z patice obrazovky, monitor se zapne a hrotem šroubováku s izol. rukojetí se přiblíží k vývodu ostřícího napětí. Pokud to začne sršet do hrotu, je svod v obrazovce. Ale v mnoha případech se tento svod dá trvale "odpálit" spec. postupem a obrazovku zachránit.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“