TESLA LCE CK3366XT

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Artaban001

TESLA LCE CK3366XT

#1 Příspěvek od Artaban001 »

Kdysi dávno se mi u této televize stalo, že po asi pěti minutách provozu - většinou - se na místo obrazu objevila červená plocha. zvuk šel dál, ale na povely z DO reagovala ze značným spožděním (i 20 vteřin). i když byl obraz, tak nefungoval TXT (psalo to jakýsi nesmyslný znaky). Nu co, říkal jsem si, že bude asi vadný processor, tak jsem telku rozdělal a opsal jsem si označení obou švábů ,protože jsem si nebyl jist, který z nich je procák a který dekóduje teletext. přitom jsem si všiml, že VN kabel od VN trafa byl veden takovým způsobem, že byl položen na obou švábech nezdálo se mi to zrovna košer, tak jsem ho protáhl vrchem.

Po zjištění kolik bych dal za oba procáky jsem to vzdal a telku jsem složil a odnesl do opravny, . Servisák mi měnil kristal a procesor a ptal se mě, zda náhodou do tý telky náhodou neudeřil blesk. proto by mě zajímalo, zda to mohl nějakým způsobem "odpálit" ten VN kabel i přes to, že měl v pořádku izolaci?
HiGhLaNdEr
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od HiGhLaNdEr »

Mohl pokud lezel na procesorech. Je kolem neho velmi silne elektrostaticke pole,..
DjRix
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od DjRix »

To si poš že mohl,u SONY jsme ujedné řady dodávali na desku procesoru plechovou ohradu,protože při vybíjení obrazovky po vypnutí docházelo k výbojům do této desky která byla cca 3cm od rohu obrazovky.Všimni si kolik výrobců montuje kolem procesoru a citlivých součástí plechové stínící ohrádky.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“