Eagel

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Aqarel
Kontaktovat uživatele:

Eagel

#1 Příspěvek od Aqarel »

Dobrý den, před pár dny jsem začal používat eagel a mám pár problémů při návrhu plošných spojů:
1) když vytvořím cestu pomocí nástroje router, jak můžů tuto cestu zase smazat?
2) rozmístím si součástky pospojuju kritická místa, a potom spustím autorouter, problém je v tom že ignoruje již mnou navrhnuté cesty a děláje z novu, dá se tomu nějak zabránit?
3) Jdá se nástroji move nastavit, aby přesouval jen součástky, nebo jen spoje, nebo vše tak jak je to v padsu
SMITH

#2 Příspěvek od SMITH »

1, príkazom RIPUP
2, myslím ,že ich najprv musíš pospájať príkazom SIGNAL(pokial si nerobil PCB prevodom zo schemy) a potom ROUTEROM spraviť kritické spoje a nasledne autorouter. Ale to to som neskúšal. Vedšinou si robím celý návrh sám.

3, ???
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Aqarel
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Aqarel »

2) tady ještě doplním, že spoje jsem propojoval na straně součástek, ale od autorouteru jsem požadoval, aby udělal spoje jen ze strany spojů, pak tedy udělá spoje mnou navrhnuté, pokud ho nastavím, aby udělal spoje z obou stran pak je vše ok
3) v padsu jsem si mohl nastavit jestli chci pomocí nástroje move přesovát jen součástky, jen spoje, všechno....., ja se ptam jestli tyto možnosti má i eagel

PS: pads je prostě nejlepší, eaglu mi chybý mnoho jeho funkcí, jen ta jeho cena ...
stepa
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od stepa »

Tak pouzivej pads a nenadavej na Eagle :wink: . Ja jsem s nim spokojeny, ikdyz bych uvital nektere vlastnosti Formicy.

2) tady ještě doplním, že spoje jsem propojoval na straně součástek, ale od autorouteru jsem požadoval, aby udělal spoje jen ze strany spojů, pak tedy udělá spoje mnou navrhnuté, pokud ho nastavím, aby udělal spoje z obou stran pak je vše ok

...tohle souveti sem nepobral, nedava to smysl.

V eaglu se posunuje vsechno, co umistis do ramecku, zadna jina volba neni...BTW posouvat pouze cesty nebo soucastky je uplna blbost...mas tam kotvici body(vyvody soucastek), ke kterym mas napevno privedeny cesty, takze je od sebe NEMUZES oddelit, protoze by to potom neodpovidalo schematu a ERC...je otazkou jeslti si to myslel takhle
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Pejsvidek »

Zdravim, muzete mi nekdo prosim poradit, kde bych si mohl precist, jak se navrhujou spravne plosnaky? Delam v Eagle, kerej umim aspon trochu ovladat a v manualech je jenom ovladani programu. Ja bych potreboval vedet naky vseobecny zasady rozmisteni soucastek, aby to vubec bylo mozny pospojovat cestama a aby to fungovalo spravne. Prosim o radu uz se s tim morim druhej den :?
stepa
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od stepa »

No...celkem zajimavej dotaz, tezko radit. Ja osobne jsem na zadnej takovej tutorial nenarazil a pochybuju ze neco takovyho bude(rad bych se mylil). Treba jinej layout vyzaduje zdroj a jinej radiovy vysilac/prijimac...co je ta vec co delas? Vetsinou jsou nejaky overeny referencni layouty, tak se drzet jich. A jak rozmistit soucastky, aby to slo propojit?...nato zadnej navod neni a nikdy nebude :)
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Jirka »

No pokud obětuješ 81 Kč, tak se dá koupit kniha, třeba na: http://www.maab.cz/main.htm v menu odkaz "literatura"( http://www.maab.cz/texty/lit_kniha5.htm )

Edit:

Tady si ji můžeš stáhnout - http://www.semach.cz/pdf.htm pod názvem "Metodika návrhu plošných spojů"

stačí použít Goooooogle:
http://www.google.cz/search?hl=cs&q=%22 ... lr=lang_cs
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Pejsvidek »

Moc dekuju! Ja sem to googlil, ale spatny slova...
Odpovědět

Zpět na „Software“