Flash disk a nesmazatelné soubory
Moderátor: Moderátoři
-
Jirka
- Kontaktovat uživatele:
Flash disk a nesmazatelné soubory
Mám tu jeden flash disk a na něm několik nesmazatelných souborů, resp. jen částí souborů. Zřejmě byl vytahován z PC ještě během kopírování souborů a nebo jak říkal kolega, že se během kopírování flash disk "odhlásil" (odpojil) ze systému. Prý mu to takhle jednu chvíli dělalo.
Naformátovat se mi to nepodařilo ani ve Win2000 a XP, v Win98 hlásí vadný disk.
Jinak pod Win2000 a XP lze nyní na něj normálně kopírovat i mazat, teda na ten volný zbytek místa.
Dá se ten flashdisk jěště nějak uvést do původního stavu, nebo nějak odstranit ty soubory ?
Dík za odpovědi
-
pepik9
Re: Flash disk a nesmazatelné soubory
http://hddguru.com/download/software/HD ... 1.1108.exe
Pokud je ale ten Flash Drive nějak "načnutý", bude to zlobit i nadále (vadné soubory atd).
-
Jirka
- Kontaktovat uživatele:
Standa99 píše:
Bohužel momentálně mám k dispozici jen starší PC tak do r.v.2003, ty snad neumí ještě ani bootovat z USB. Ale pokud se nepovede jiný pokus ze zde uváděných, tak to někde zkusím, jestli seženu ten program
jandu píše:Niekto je lenivý si stiahnuť príslušný program na formát. No ten sa teda asi MÁ!
Lenivý nejsem, jen nevím, že bych měl u výrobce něco takového jeko je formátovací program vůbec hledat. Takže to je pro mne další možnost.
rnbw píše:Pusti na nom kontrolu (chkdsk).
To jsem zkoušel, ale zatím neúspěšně, viz příloha. Takže kouknu k výrobci, jak mi radí jandu (to mě nenapadlo
- Přílohy
-
chkdsk.gif- chkdsk a format pod Win 2000NT
- (22.85 KiB) Staženo 141 x
-
Jirka
- Kontaktovat uživatele:
Formátovací program od výrobce ten disk nenajde.
Ještě zkusím ten Low Level Format programem v příspěvku výše. Ale hlavně abych něco nepo...l, a neshodil si PC, bojim , bojim ..
- Přílohy
-
nodisk.png- program od výrobce A-Data
- (1.96 KiB) Staženo 100 x
-
pepik9
Jirky píše:.. hlásí to "Odstraňte ochranu proti zápisu"..
Nekde jsem cetl, (mozna tady) ze nejaky fl.disk mel v pouzdre prepinac na "Read only", kterej se posunul pri padu, a neslo se k nemu dostat (jestli je to pravda).
Ja mam jinej problem. Muzou se data na disku poskodit, kdyz je vedle nej mobil ? (i kdyz nezazvoni) ? Disk A-data RB-15, 1G, win98SE, ovladac NUSB3.1, win2k, preformatovano utilitou od vyrobce, na nekterych souborech hlasi, ze nejdou precist, protoze se s nimi pracuje, mozna pri presouvani v ramci disku, nebo misto zapisu jmena souboru je jen carka ( , ) .