Audio SSTC

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Split

Audio SSTC

#1 Příspěvek od Split »

No takze zakladam tuto temu nie len pre seba ale aj pre ostatnych ktori by si tuto hracku chceli postavit.Samozrejme je tam vysoke napatie co treba brat v uvahu a preto by sa do toho nemali pustat ludia bez patricnych vedomosti.Ja uz nejake mam a preto by som poprosil ludi ktori uz stavali Teslak aby sem pisali svoje postrehy a rady.

Zatial popisem svoju situaciu ohladom zhanania materialu:

1. Schemu zapojenia mam a je tu uverejnena.

2.Spoluziak sa mi ponukol ze mi vie zohnat PVC trubku ( jeho otec je vodar).

3.Lakovany drat je pre mna oriesok pretoze neviem nakolko je stara izolacia dobra pre tak vysoke napatie.Mam v umysle odvinut trafo 220V/8V kde primar by mohol mat idealny vodic pre sekundar.

4.Neviem na aky velky vykon mam stavat ten SSTC kedze ho chcem modulovat zvukom a aby ten zvuk bolo aj akotak pocut.
Přílohy
SSTC_schema_konec.gif
(7.77 KiB) Staženo 167 x
SSTC_schema_budic_audio.gif
(9.96 KiB) Staženo 183 x
Vsetko co sa da pokazit sa raz pokazi.
Jozi

#2 Příspěvek od Jozi »

No schema je to pekna prave som ju nasiel na jednych strankach. Mna len zaujima cim ponahradzovat te suciastky lebo niektore sa nedaju zohnat ani za nic. S VN mam ake take skusenosti a okrem toho TC --ak sa spravy tak ako sa ma -- nie je az take nebezpecne. Zvlast toto nie. Ale vravim ide o to co pouzit miesto niektorych suc.
Napr:
ten 4046N je klasika CMOS4046 ?
4584N
MUR860
A urcite su tam este nejake oriseky.
Ja mam uz namotany sekundar. Trocha tenkym dratom 0,08 mm ale nema som iny. ma asi 2500z vysku 22 cm a priemer 4cm. Myslim ze by sa to malo dat rozbehnut.
Poradte cim nahradit te suciastky. A este na tie mosfety potrebujem IRFP460 ? tie su do 500 V ale len 20? co ak dam nejake do 100 V a silnejsie ? Neznicia sa pod vplivom spiciek na primari?
Dakujem pekne. A hlavne te suciastky nahrady.
Jozi

#3 Příspěvek od Jozi »

A este ten IO MAA436. CO to je zac ? Cim to nahradim ? A na co to sluzi ?
Jozi

#4 Příspěvek od Jozi »

Ten dotaz hore s tymi mosfetmi IRFP ze ine dat do 100 V je myslene samozrejme ked sa to bude napajat 35 V. Ale asi dam IRFP460 a urobim to na siet. Len tie prekliate americke suciastky. Hmm .
jankop
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jankop »

Jaké americké součástky? MAA436 je obvod fázového řízení triaku z Tesly.
jandu

#6 Příspěvek od jandu »

Jozi píše:............. Len tie prekliate americke suciastky. Hmm .

:D :D :D
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Jozi

#7 Příspěvek od Jozi »

Ok sorac :-) Uz mam secko a ten MAA ne bo nbudem to napajat so siete :-)
Jozi

#8 Příspěvek od Jozi »

Moze mi niekto popisat na co sluzia v tej scheme tie kondenzatory 470 nF ??? A hlavne ani ne tak na co sluzia ale cim mam nahradit bo presne 470 nF nezozeniem. A do kolko maju byt voltov ? Napajat sie budem len 35 V ale ma zaujima ci sa nenarezonuju nejake vyssie napatia a neprerazi to. Som dnes v obchode pytal 470 nF/500V ale nemali A preto sa pytam aku inu hodnotu tam dat.
Sunmay
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Sunmay »

No těma tečou stejný proudy jako vinutím primáru. myslím že když poskládáš 2*220nF tak by neměl být problém. Jinak bez problému se dají sehnat 470n/275VAC, myslím že keramika není dobrý nápad...
Jak sem se dostal k elektrotechnice? No to je jednoduché, kdy sem byl malý měl sem strašně moc rád stavebnice a to mi zůstalo ... a řekněte mi, která stavebnice má víc součástek :D
Jozi

#10 Příspěvek od Jozi »

Aha takze racej paralelne viec koli rozdeleniu prudu ? A asi foliove ked ne keramika. A sorry za 2x ten isty prispevok asi daco z netom abo co.
Uz budem mat pomali DPS a do tyzdna to osadim. Inak co si myslite sek cievke 2600 z z dratom 0,08 mm ? nebude bars tenky ? nemal som iny. A dalo to zabrat to namotat. Ost. paran. vyska 22 cm a sirka 4 cm na PVC truvke Rec frekv. asi do 300 kHz
Jozi

#11 Příspěvek od Jozi »

Mam uz DPS navrhnutu, len osadit. Chcem ale urobit jednu zmenu: chcem vytvorit na primari rezonancny obvod kôli zvyseniu napatia. Neviem ale aky kondik tam dat. Ze ake budu spicky. Nechcem aby to prerazalo. Vie niekto ako na to ?
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“