Piska mne monitor

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Fyfas

Piska mne monitor

#1 Příspěvek od Fyfas »

Mam 3 roky stary monitor Sync?aster 753dfx 17" CRT a zacal mi asi tak pred 3 roky intenzivne piskat..... po zapnuti v pohode, ale tak za 8-9 hodin zacne piskat. na kompu dost hraju, ale newim, jestli to bude tim. Kamos rikal, ze by to mohlo byt vadne VN trafo...
Fyfas

ne sry

#2 Příspěvek od Fyfas »

piskat zacal pred 3 mesici a je to SyncMaster
Honza_dy

#3 Příspěvek od Honza_dy »

Bude to zřejmě uvolněné jádro v některém s transformátorů nebo tlumivek uvnitř monitoru. Já měl stejný problém, po naběhnutí počítače a přechodu do rozlišení 1024x768 začal monitor pískat. Všechno vyřešil lak na nehty, monitor jsem rozdělal a všechno co mělo jádro jsem tím lakem zakapal. od té doby mám klid 8-)
Návštěvník

#4 Příspěvek od Návštěvník »

hmm to je zajimavi... tak to vyzkousim, pak dam zase vedet... dik za radu, ale laken na nehty.. to me nenapadlo :D
jopein

#5 Příspěvek od jopein »

může se použít třeba i epoxidové lepidlo , před zalepením je dobré to trafo zkusit podložit nebo tak a pak teprve zalepit. Pískání někdy způsobují i vyschlé elektrolytické kondenzátory, ale to se zpravidla projeví v kvalitě obrazu.
Iaan

#6 Příspěvek od Iaan »

odpověď na pískání v monitoru má doooost velké zpoždění ale třeba se to bude hodit jinému....firma ELCHEMCO vyrábí speciální lak na vysokofrekvenční obvody,cívky,trafa,atd. Nic jiného bych tam určitě nedával !!! když si uvědomím že i lak na nehty obsahuje aceton a ten narušuje izolaci vodičů,nic moc.Rychle zasychá,to je fakt ale jinou výhodu v něm nevidím.Je tvrdý takže za čas se vlivem tepla rozpadne.Speciální lak na cívky bych přirovnal k Chemoprénu-trvale pružná hmota bez náchylnosti k odloupnutí.P.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“