skymaster

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ton

skymaster

#1 Příspěvek od ton »

zdravím mám na stole satelitní příjmač skymaster dx23 a nejde napájení do konvecu.Nevíte někdo co stím nebo nemáte aspon schéma nebo nevíte kde by se salo sehnat.
galjo

#2 Příspěvek od galjo »

Schéma nemám , ale až nemáš ani jedno napätie (12 / 17 V) tak vedla vstupnej jednotky je ochranny odpor.
ton

#3 Příspěvek od ton »

napětí na diodách za trafem mám ale na tom odporu už ne
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

V cestě toho napětí bývá stabilizátor, někdy je LM7812, jindy LM317 a tranzistorem se mu přepíná dělič mezi ADJ vývodem a zemí, aby pro jednu polarizaci bylo ono napětí 12V, pro druhou 17-18V . Můžou se najít samozřejmě i jiné typy, zejména korejské nebo další Ťing-Ťongské, funkčně ale budou analogické (KA, TA a další). Zkus se na to podívat.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ton

#5 Příspěvek od ton »

stabilizátor je ok ale nemám napětí mezi civkou ll2 kondem cp27 od tam by to mělo jít na io icp1 na pin 5 ten má označení 063ec nevím co je to zač možné je že zrojem problému je on ale jak jsem psal nevím co je to za IO. Podle cest to od toho kondu je napájení té jednotky, ale tam to napětí už není.
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

Nemám schéma a ani neznám ten přijímač, problém je ale v tom švábu - má dávat nějaké napětí, kterým povoluje tomu stabilíku funkci. Když ho nedává, musíš rozluštit jeho typ, najít k němu datasheet a pokusit se buď zjistit, co mu je, nebo ho rovnou sehnat a vyměnit. Jestli si na to netroufáš, tak nikam nestrkej prsty natož šroubovák nebo pájku a radši to odnes do servisu nebo aspoň k někomu, kdo tomu opravdu rozumí a bude si s tím vědět rady.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
RadekB

#7 Příspěvek od RadekB »

V tehle srackach byva DC-DC menic, vstupni napeti je kolem 24V. Mel jsem to na stole ted nedavno, sestejnou zavadou. Ten, co tam by pouzitej jsem nikde nesehnal, udelal jsem to nakonec s LM317kou. Sice to bude trochu topit, ale neni to tak strasne. Ono tam stejne driv umre neco jineho.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “