Grundig T55-732 CUC7303

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Jesse
Kontaktovat uživatele:

Grundig T55-732 CUC7303

#1 Příspěvek od Jesse »

Zdravím mám trochu problém s touhle televizí nejde zdroj "cvaká"vyměnil sem tranzistor který spíná oddělovací trafo protože byl spálenej nejspíš díky nízkemu kmitočtu vyměnil sem i integrák kterej řídí tento tranzistor ale pořád stejně nejde zkontroloval sem i elity ve zdroji všechny sou v tolerancích na výstupu integráku sem naměřil frekvenci 6 kHz a podle datasheetu tohohle integráku by se měla být správně kolem 50 kHz. Nevíte někdo čím by to mohlo být předem děkuju za každou radu
cabernet

#2 Příspěvek od cabernet »

Nedávno som mal podobnú závadu na Grundigu, tiež som kontroloval elektrolyty v zdroji. Meraním som nezistil žiadnu závadu. Až po ich výmene sa TV rozbehol.
jano2

#3 Příspěvek od jano2 »

Ano,elektrolity,to je svinstvo.Zdaju sa dobre a nie su.Treba menit.
Malo toho viem,radšej sa spytam.
Robosand

#4 Příspěvek od Robosand »

Skontroluj sekundárnu časť impulzného zdroja, či nie je v skrate - hlavne napájanie RKS (výkonový tranzistor RKS, kondenzátory, diódy). Nemám pri sebe schému, ale pravdepodobne po odpojení RKS a zapojení náhradnej záťaže (napr. 230V/60W žiarovka) zdroj nabehne (prestane cyklovať)...
Robo...
Robosand

#5 Příspěvek od Robosand »

Tak, našiel som schému. Po odpojení +A a pripojení náhradnej záťaže skontroluj napätie na C682 - má tam byť +124V. Pokiaľ je primárna časť zdroja O.K. tak na žiarovku to bude fungovať. Napíš, ako si dopadol. Ide o veľmi jednoducho riešený zdroj (používa ho aj napr. OVP)...
Robo...
ICE

#6 Příspěvek od ICE »

Ame prodává servisní sadu na opravu CUC7303 zdroje, je vhodné vyměnit všechny součástky obsažené v servis kitu.
ICE

#8 Příspěvek od ICE »

kondik píše:
ICE píše:Ame prodává servisní sadu na opravu CUC7303 zdroje, je vhodné vyměnit všechny součástky obsažené v servis kitu.

Ano, ale to je riesenie pre niekoho kto o tom nema paru - vymenim vsetko - snad to pojde...

Asi ano, zdroj, když "cvaká", tak nebude úplně vadný, závada může být i jinde :)
Jesse
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Jesse »

Tak je závada odstraněna nakonec byly dvě hlavní byla zkrat na sekundáru trafa a druhá vadná zenerovka ve zdroji ale to už byl je detajl trochu to blblo tím stylem někdy se zapla někdy ne .Děkuji všem za rady
kouda

#10 Příspěvek od kouda »

Mam taky problem s timto grundigem.Trochu sem si pohral se zdrojem a vyhorely mi dva odpory.Jeden co jde ze sedmý nožičky io UC 3843 na gejt tranzistoru IRFBC40 a druhý jde z gejtu toho tranzistoru na zem.nevíte někdo jejich hodnoty?Nebo nemá někdo schema na tento zdroj?
jano2

#11 Příspěvek od jano2 »

Najdi si datashet na IO,UC3843 a tam maš schemu, doporučene zapojenie
Malo toho viem,radšej sa spytam.
Návštěvník

#12 Příspěvek od Návštěvník »

kouda píše:Mam taky problem s timto grundigem.Trochu sem si pohral se zdrojem a vyhorely mi dva odpory.Jeden co jde ze sedmý nožičky io UC 3843 na gejt tranzistoru IRFBC40 a druhý jde z gejtu toho tranzistoru na zem.nevíte někdo jejich hodnoty?Nebo nemá někdo schema na tento zdroj?

Nesmíš to tak prožívat . Mezi G a IO dej něco mezi 10 - 22 ohmů a G - S cca 4k7-6k8
Zdravím Ivan
kouda

#13 Příspěvek od kouda »

Tak zdroj už jsem u grundigu rozchodil,vyměnil jsem ty kondíky,jak mi tady někdo poradil a chodí,ale nechce mi naskočit obraz.připojím kolax a zvuk jde ale obaz ne.Obrazovka je celá černá.Vn trafo jde a obrazovka žhaví.Nevíte někdo co stím?Nemůže bejt v loji RGB procesor? poraď te prosím někdo.Moc díky!
rnbw

#14 Příspěvek od rnbw »

A vertikal je dobry?
kouda

#15 Příspěvek od kouda »

kdyby byl špatný vertikál,tak se mi objeví na obrazovce aspoň v prostřed tečka, nebo čára od shora dolů,ne?
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“