Aktivne PFC a UPS

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

Aktivne PFC a UPS

#1 Příspěvek od rnbw »

Vyskytol za zaujimavy problem. Server Asus so 450W zdrojom (tiez Asus, vyrobca je DELTA = kvalita), ktory ma aktivne PFC. Samostatne vsetko pekne funguje. Problem nastane, ked sa pripoji na UPS a ta sa prepne na bateriu - UPSka je pretazena. Vyskusane s 2 UPS:

Victron Lite 400 (1996, uplne nova bateria): rozsvieti sa LEDka overload, zdroj cykluje

APC RS BK800I (nova): ked je nastavena na strednu citlivost, bezi a zo zdroja pocut vyrazne bzucanie. Ked je nastavena na nizku citlivost (preco to od toho vobec zavisi?), rozsvieti sa LEDka overload, UPS vypne a pipa (niekedy spravi to iste aj na strednej citlivosti).

Obe UPS chodia bez problemov s inym 400W zdrojom bez PFC. Takze to vyzera tak, ze aktivnemu PFC sa nepaci tvar "sinusovky" z UPS a nasledne reguluje odber tak, ze UPSku pretazi.

Skusal to tu niekto? Mohlo by byt zaujimave to vidiet na osciloskope.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

To je zajimavy, mam taky zdroj s aktivnim PFC na UPSce a nic to nedela. Asi bych se kouknul na prubeh proudu a jak sedi s prubehem napeti. Ten obvod PFC muze byt vadny, jestli nemas scop, tak zkus zmerit ucinnik treba wattmetrem.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Server nemam doma, takze na nom vela nenameriam. Hadam sa podari vybavit otestovanie ineho rovnakeho zdroja a uvidi sa, ci je to chyba alebo vlastnost. To by bolo blbe, keby serverovy zdroj nefungoval s mnohymi UPS. Kazdopadne uz mam pripraveny 400W Macron Power s vymenenymi elytmi - ten nema ziadne PFC. Na vstupe ma 2x 1000uF (taku kapacitu som este v zdroji na vstupe nevidel - verim, ze tych 400W je realnych).
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“