Zmagnetovaný stínicí plech u BTVP SONY

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Zipik

Zmagnetovaný stínicí plech u BTVP SONY

#1 Příspěvek od Zipik »

Ahoj všichni, mám na stole TV SONY, která má zmagnetovaný stínicí plech. Obraz je logicky barevně nepoužitelný. K stínicímu plechu stačí přiblížit kovový předmět (asi na 2cm) a už funguje fyzika.

Nemáte někdo radu, jak ten plech odmagnetovat, demag cívka na 3x nezabrala.
lobcob
Kontaktovat uživatele:

Re: Zmagnetovaný stínicí plech u BTVP SONY

#2 Příspěvek od lobcob »

Zipik píše:Ahoj všichni, mám na stole TV SONY, která má zmagnetovaný stínicí plech. Obraz je logicky barevně nepoužitelný. K stínicímu plechu stačí přiblížit kovový předmět (asi na 2cm) a už funguje fyzika.

Nemáte někdo radu, jak ten plech odmagnetovat, demag cívka na 3x nezabrala.

Vezmi trafopájku a na konec dej oko většího průměru tak, abys mohl kroužit tím okem kolem toho plechu. Střídavý magnetický tok, který se vytváří v oku, ti to odmagnetuje. Chce to trpělivost !!!
doufám že tu nekecám, !! :)
příjemný den
PEPA
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Ak sa da ten plech oddelit od zvysku TV, tak ho daj do dostatocnej vzdialenosti a potom na nom skusaj rozne brutalne metody (ktore by v blizkosti obrazovky neskoncili dobre).
Zipik

#4 Příspěvek od Zipik »

Díky za rady, odkrytovat se mi to moc nechce, ale asi mi nic jiného nezbyde. A ta trafopájka je dobrý nápad, pamatuju si, že jsem kdysi dávno takto odmagnetovával šrubováky. V případě toho stínícího plechu to bude ovšem pěkná pakárna. Mám mizerně málo času na cokoli.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“