BM464 rozostruje sa
Moderátor: Moderátoři
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
BM464 rozostruje sa
Klesne VN, preskok nevidiet, no ked odpojim VN nasobic, vsetko ide v poriadku.
Mam podozrenie na niektory z kondenzatorov v nasobici alebo zvod v obrazovke.
Nasobic som vybral, vyskrabal silikon, ktorym to bolo zaliate, meral diody i kondenzatory na zvod (pri nizkom napati na 20Mohm rozsahu), nemam moznost ako otestovat ten nasobic.
Mam podozrenie na velky keramicky cerveny poduskovy kondenzator 5nF/5kV, i ked sa javi dobry.
Mylim sa?
Schema je tu:
http://www.zewel.tuliscz.com/meraky/brno/BM464.rar
- Ivan_Ryger
Ivan_Ryger píše:VN som nekontroloval, no pokial sa pamatam ,vtedy nadmerne jasi obrazovka.
Inac neviete, ci ten nasobic mozem zaliat okenarskym silikonom(priesvitnym)(obsahuje dost vela kys. octovej)?
Dakujem.
Ivan
Velmi dobré zkušenosti mám s PLAST 2000 (GES 080 000 33). Má vynikající izolační vlastnosti a použitelnost je -60/+180C. Je to velmi přilnavé na kovy, plasty, sklo a hlavně neagresivní. To se používá pro fixaci koax. konektorů na VF kabely pro velké výkony a do extrémního prostředí (přípojky GSM antén na stožárech a tak). Už to používám dlouho na podobné "špeky" a nikdy mne to nezklamalo.
- Přílohy
-
rf_plast.pdf- (336.3 KiB) Staženo 178 x
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
www.sigmaphon.cz
- Ivan_Ryger
Potom som si prečítal orig. servisný návod a dočítal som sa tam, že sa to môže zalievať Lukoprénom, to píše výrobca Brno.
Ináč tá závada bola spôsobená výrobnou vadou cermetového trimra R236 22K, tomu sa na začiatku pri vývode prerušovala náhodne dráha, lietalo vysoké napätie a obraz robil tie čudá...
Musím sa pohrať ešte.
Pokiaľ by mal niekto záujem, osciloskop sa zdá byť chodivý.