Zapojení LCD od notebooku

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
djvvv

Zapojení LCD od notebooku

#1 Příspěvek od djvvv »

Ahoj všem hledám někoho kdo by mi dokázal pomoci mám jeden LCD (TFT) displej z notebooku,Potřeboval bych jej zprovoznit na pc.Neumím anglicky,tudíž moc tomu co jsem našel na cizích stránkách nerozumím.
Ví někdo jak to rozjet?Jeden klučina to má v počítači,ale neřekl mě nic asi mu to sestavil někdo jiný a teď se tím chlubí.Kdo bude mít zájem můžu mu poslat všechny odkazy které jsem vybádal. vím že je jedna část konvertor na vysoké napětí pro podsvětlení a pak vývod s 28pinovým konektorem na kterém je štítek s označením SXVGA+.Konkrétně displej Torisan TM150SP-02L02.
feroarn

#2 Příspěvek od feroarn »

http://hw.cz/Teorie-a-praxe/Navrhy-vyvo ... splej.html
http://www.maltepoeggel.de/html/tft2pc/
precitaj starsie prispevky tam sa to uz riesilo ale aj tak to pojde tazko
pocitujlasku

#3 Příspěvek od pocitujlasku »

ak je to z novsieho typu ntb, tak je to lcd pripojene rozhranim LVDS, a to je rozhranie, ktore sa neda len tak pripojit.
No vidis, a tak si sa bal
rezis

#4 Příspěvek od rezis »

pocitujlasku píše:ak je to z novsieho typu ntb, tak je to lcd pripojene rozhranim LVDS, a to je rozhranie, ktore sa neda len tak pripojit.
Máš o tom něco nějaký odkaz apod?
Internet - metla lidstva
pocitujlasku

#5 Příspěvek od pocitujlasku »

nic take konkretne, ale na vela diskusnych forach riesia pripojenia lvds. staci zadat do googla. ale zatial som nenasiel jednoduche riesenie, a hotove "cierne skrinky" typu s-video in, lvds out boli cenovo dost nevyhodne.
No vidis, a tak si sa bal
rezis

#6 Příspěvek od rezis »

Protoze jedina zmena tam je nan nozovy konektor. Protokol je myslim porad stejny. Jen mam pocit ze to nekdo nejak nazval a prevodniky na to prodava za balik penez. Ale mozna se pletu.
Internet - metla lidstva
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od zdenoeddie »

Ahojte,
mam 2 podsvietenia z displeja uz len cisto listu so ziarivkou,vie niekto na ake napatie to pracuje?Je to podsvietenie z notebooka (asi Acer),trcia z toho len 2 dorty,skusal som to zapajat hocijak,ale nic neide.Dakujem
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Ziarivka sa zapaja do invertora. Mozes pouzit aj ten, co je k trubiciam na tuzing PC.
rezis

#9 Příspěvek od rezis »

rnbw píše:Ziarivka sa zapaja do invertora. Mozes pouzit aj ten, co je k trubiciam na tuzing PC.
jojo a bacha nekope ale pali :lol:
Internet - metla lidstva
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od zdenoeddie »

tak invertor nevlastnim ziadny,musim si ho asi vyrobit :) (schema by bodla :oops: )
uzivatel x

#11 Příspěvek od uzivatel x »

Invertor sa vyrabat neoplati - pouzit zo skenera a pod., alebo kupit. Niesu drahe - do cca 200 Sk. Pouzit LCD z NB jednoduchym sposobom NEJDE. Tento kutilsky evergreen sa objavuje uz roky po celom internete a vstava z popola ako bajny fenix aby sa po siahodlhom zistovani a diskusiach zistilo ze to opat nejde. A ak, je to len na jedno rozlisenie, treba pouzit pretpotopny panel a nemenej pretpotopnu graficku kartu spolu s patricne napisanym SW (vhodne hlavne do dosu na vyrobu jednoducheho terminalu, kedysi mp3/pc do auta a pod.). Avsak nic take ako LCD monitor skoro zadarmo sa bohuzial zrealizovat neda - jedine niekde ukradnut. Ale to uz patri zameranim na nejake zlodejske forum...
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od zdenoeddie »

Ja chcem vyuzit len podsvietenie,nejde mi o cely LCD panel.Raz som videl na nete zapojenie podsvietenia ako lampicka pre PC na klavesnicu,ale neviem kde to uz bolo.Ak by niekto nieco take mal,bol by som rad.Dakujem.
Jindra

#13 Příspěvek od Jindra »

Když jde o podsvícení nejednoduší vyndat trubici s měničem ze starého skeneru a připojit na +5V/12V podle co bylo ve skeneru a svítit :idea:

Jindra :wink:
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od drabek06 »

Já to mám to podsvětlení na klávesnici vyřešený takhle :wink: Měnič je ze scaneru a napájenej je z PC a CCFL je z notebookovýho LCD páč tu origo ze scaneru mě nepochopitelně jak prasknul kluk od segry :?

Obrázek

Obrázek

Obrázek
djvvv

#15 Příspěvek od djvvv »

Je možné použít elektroniku s rozbitého lcd monitoru?Zatím to vidím že seženu polevnu nějaký lcd monitor a rozeberu jej uvidím co a jak.Elektroniku bych schoval dovnitř počítače a displej bych nějak upevnil venku na skříň.Nový lcd stojí kolem 3-4 tisíc možná nic moc,ale pro monitoring systému to stačí.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“