ovp ctv286 nejde obraz a zvuk - cvrlikanie z vn trafa

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
firewire

ovp ctv286 nejde obraz a zvuk - cvrlikanie z vn trafa

#1 Příspěvek od firewire »

Zdarec . Nejde mi obraz a zvuk . Po rozobrati a zapnuti televizora vychadza z vn trafa zvuk pripominajuci cvrlikanie. Iskrenie som nespozoroval a ani na plosaku nie je nic spalene. Pred mesiacom prestal ist obraz - sem tam nabehol alebo sa stratil .Po pobuchani na televizor zase naskocil. Pomohlo preletovat kontakty vn trafa na plosaku. Je vadne to trafo ? alebo co by som mal premerat ? Diky moc za odpoved. Nechcel by som este kupovat novu telku .Tento je z roku 1999.
firewire

#2 Příspěvek od firewire »

Na nieco som prisiel. Odletoval som tranzistor BU508 a je vadny . Takze utekam kupit novy.
Frenky

#3 Příspěvek od Frenky »

To si kup hned raději 2 ks...tranzistor sám neodejde,asi je tam ještě chyba...musíš ji najít !!!!Stačí pročíst minulé příspěvky...
kybl

#4 Příspěvek od kybl »

Aby mu ještě nepochybělo...Ty dva kusy bude asi málo....
Roman
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Kaca »

Když ho pobouchal a telka naskočila tak asi nebude v háji BU. Co takhle kond v colektoru nebo tlumivka ? Možná že všechny studenty nenašel.
firewire

#6 Příspěvek od firewire »

Dik za rady . Kupil som 2 ks. Nasiel som este kondenzator c145-vysuseny , kapacitu ma iba 2 mF namiesto 220mF , tak este vymenim pre istotu aj C142,C151 a potom to skusim nahodit.....
firewire

#7 Příspěvek od firewire »

Kaca píše:Když ho pobouchal a telka naskočila tak asi nebude v háji BU. Co takhle kond v colektoru nebo tlumivka ? Možná že všechny studenty nenašel.

Ten bu je v haji . Vypajkoval som ho a zmeral - emitor>kolektor je prerazeny .
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Kaca »

No potom mě nejde do hlavy jak to že telka běžela po poklepání, ale je to dobře jestli půjde. Držím kulíky !
firewire

#9 Příspěvek od firewire »

Kaca píše:No potom mě nejde do hlavy jak to že telka běžela po poklepání, ale je to dobře jestli půjde. Držím kulíky !

To bolo pred mesiacom ked trebalo pobuchat po telke a vtedy pomohlo prelotovat nejake kontakty - hlavne pod vn trafom , pretoze ked som nanho poklepal vareskou tak obraz ihned naskocil alebo sa stratil. Ale teraz nejde ani obraz a ani zvuk - iba pri zapnuti pocut akesi cvrlikanie v oblasti vn trafa.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Kaca »

No tak potom dej vědět jak jsi na tom.
mi-ro

#11 Příspěvek od mi-ro »

Měl jsem v daným typu TV kromě jiných známých příčin závady i vadný trand S2000N. Katalog uvádí že je bez diody, nemá být u tohoto TV trand s diodou? 508D?
Naposledy upravil(a) mi-ro dne 17 led 2008, 18:19, celkem upraveno 1 x.
..to bude jen ňákej odpůrek
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Kaca »

No když tam dáš tr. bez diody tak by to mělo běžet ale bude se to asi strašně hřát. Dej tam raději tr. s diodou. Nebo tam dej S2055AF neboS2055N, nebo tu508D. S 2000N nemá diodu.
Primergy
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Primergy »

Jestli to tam měl někde studený, tak je možný, že BU508 mohl chitit nějakou špičku a prorazit se. V některých starších televizích se montoval tranzistor bez diody. Ta se tam montovala externě. Jinak BU508 s diodou má příponu AF, nebo ne?
Killroy
Moderátor

#14 Příspěvek od Killroy »

Primergy píše:Jestli to tam měl někde studený, tak je možný, že BU508 mohl chitit nějakou špičku a prorazit se. V některých starších televizích se montoval tranzistor bez diody. Ta se tam montovala externě. Jinak BU508 s diodou má příponu AF, nebo ne?

Má příponu D a F znamená ještě něco jiného. Osvědčila se zásada "nejsem si-li jist zda původní trand byl s damper diodou nebo bez ní", vyplatí se tam dát typ s diodou. Samozřejmě se přesvědčím zda není už jedna vedle.
Naposledy upravil(a) Killroy dne 17 led 2008, 18:52, celkem upraveno 1 x.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
mi-ro

#15 Příspěvek od mi-ro »

To by mě docela zajímalo co se stane když dám trand s diodou a má být bez a opačně. Má někdo zkušenosti? V každým případě v TV CTV286W byl v zapečetěný TV S2000N čili bez diody.
..to bude jen ňákej odpůrek
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“