dvd media player

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
konosuke

dvd media player

#1 Příspěvek od konosuke »

Který počeštěný přehrávač dvd, dvd-r, dvd+r do PC je vhodný pod OS Windows98- first edition ? Kde se dá stáhnout ? Comp je třídy CPU Duron 900 MHz, RAM 256 MB, dvd mechanika NEC ND-3520A. Kam instalovat aby byl samospustitelný prostým vložením disku do jednotky ?
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
workhard
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od workhard »

To by mě taky zajímalo a ještě by mě zajímalo,jaký minimálně musí být procesor pro plynulé přehrání DVD. S Pentiem 700 MHz se mi to seká. Díky. :wink:
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od forbidden »

Zkus EasyDVD: http://software.lukas-hakos.com/?cat=3
nekde jsem cetl, ze minimum pro prehravani DVDcek je PIII 500 MHz, ale osobne jsem to nikdy nezkousel, bude taky zalezet na softu, jestli umi treba vyuzivat SSE instrukce atd...
kellik

#4 Příspěvek od kellik »

Media Player Classic. Je jednoduchý, zadarmo, iba ho prekopíruješ na disk a prehrá skoro všetky formáty hudby aj videa.
http://sourceforge.net/project/showfile ... e_id=84486
marostv
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od marostv »

minimum pre DVD je 350Mhz skušane mam na 500vke pentium3 integrovana grafika 2MB a makalo to v pohode s programom power dvd a s OS win XP
Straw

#6 Příspěvek od Straw »

Zdravím
na přehrání DVD je třeba minimálně to co popisuje Marostv, ale záleží na konkrétním stroji. Doporučuji raději. min Intel PIII 500MHz. Na tom Duronu 900MHz s 256MB RAM by neměl být problém. Nejlépe Win XP, přehrávač Power DVD. A ještě jednu velmi důležitou věc: Nastavit na grafice opakovací frekvenci 75Hz !!!(celistvý násobek 25Hz), jinak se to bude sekat.
Hodně štěstí a napiš jak to dopadlo.
Straw
miroja

#7 Příspěvek od miroja »

Skus VLC media player. Je zdarma,zrejme aj v CZ jazykovej mutacii (V SK je urite), prehrava aj Divx bez potreby doinstalovat externe kodeky...
Okrem ineho podporuje aj IP(net) TV.. http://www.videolan.org/
konosuke

#8 Příspěvek od konosuke »

Tak, chlapi (a děvčata) problém z velké částí vyřešen. V krajním zoufalství jsem nainstaloval jakýsi dvd ovládač-přehrávač TVP-total video player 1.01. Je volně dostupný (free-ware) na www.stahuj.cz. Limitujícím článkem byla stará verze OS Windows98 který s produktem TVP jakž-takž rozumí si a komunikuje. V práci mám comp CPU AMD 1000 MHz, RAM 256 MB, OS WIN-XP profi a tam jde nainstalovat cokoli - vč. MS media player 10.
Jenomže, dostupná dvd jednotka je Toshiba SD-M1612 která zas primárně nepodporuje dvd+r formáty ! Jak je ten svět zbytečně složitý...
Díky za Vaše cenné rady, nápady a připomínky !
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
workhard
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od workhard »

:D V práci máš makat a ne koukat na filmy... :twisted:
bubo10

#10 Příspěvek od bubo10 »

a co ty víš jestli není režisér :lol: :lol:
dudan
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od dudan »

Ja by som dal win xp alebo a si bezproblemov
miroja

#12 Příspěvek od miroja »

dudan píše:Ja by som dal win xp alebo a si bezproblemov

Len aby tych problemov potom nemal este viac.
Cust

#13 Příspěvek od Cust »

jen ještě dodatek, kamarad měl PIII 350MHz, DVD se někdy kouslo na w98, při nainstalování w2k problém zmizel
to byla ale historie 7 let stará, ono bude hodně záležet na kodekách a to nejen při přehrávání, ale také při tvorbě daného formátu. I když zrovna s DVD by problém být neměl. Může také špatně číst mechanika.
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Jirka »

Na starším počítači se starším systémem lze použít taky EasyDVD http://www.slunecnice.cz/sw/easydvd/ , přehrávač je nenáročný a k svému účelu dobře poslouží
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“