nxn píše:A stim oscopem za 8 tis. to bych taky asi nedal,ale koupil jsem si na inzerát za 1800Kč BM463 je to dvoukanál do 20Mhz....to by stačilo né ?
No tak já jsem dítě silnoproudaře. Po základce jsem se rozhodoval mezi elektrikou a strojní průmyslovkou Průmka zvítězila (byla blíž) a nelituju. NIc méně k té elektrice mně to už od malička táhne. Hlavně automatizace mechatronika a robotika.
V průběhu průmyslovky jsem objevil jednočipy a až do teď jsem tak nějak teoretizoval.
Před nedávnem jsem objevil na wikiknihách "prasktickou elektroniku" a tam jsem konečně narazil na jednoduché vysvětlení toho jak funguje Tranzistor

, asi su natvrdlý nebo co,ale všude kde jsem se o tom snažil něco dočíst byly jenom vzorečky Ib Ic a hlava mně to nebrala (teď už jo) .
No tak sem vytáhnu ze skříně stařičkou stavebnici elektronik od Píchala a postavil si obvod s tranďákem žárovkou a odporem u báze. Zjistil sem že to funguje a tek sem odpor nahradil trimrem - taky jsem zistil že to funguje tak sem si koupil nepájivé políčko dva výkonnější trnďáky a z garáže sem si pobral archivní zásoby z doby tatovy aktivní tvorby.
No a tak po různu bastlím.
Nejvíc mně mrzí že jsem doma osciloskop mněli. Sice letitý ale mněli. Třiroky zpátky tata usoudil že zavazá a vyhodil ho...
Uff no tím chci říct že v tuto chvíli je por mně 1800 hodně...
Jsem amatér - tak opatrně...