záměna 27c256(oki m38256ap) a at28c256

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
montík

záměna 27c256(oki m38256ap) a at28c256

#1 Příspěvek od montík »

zdravím,mám prosbu na chytřejší lidčky , mám paměť oki M 38256 ap, což by mělo být nahraditelný pamětí 27c256 -ta je ovšem mazatelná jen UV , takže jsem ji chtěl nahradit 28c256 , ale i když je v ní identický soubor zařízení s ní nechce pracovat . podle datasheetu je rozdíl v pinu a14 ten jsem přetáh na správný místo ale nefunguje stále. Co dělám špatně, pls ?
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ZdenekHQ »

Jestli to správně chápu, tak pin-1 28c256 jsi připojil na vývod 27 na plošným spoji a nepoužitý vývod 27 na 28c256 jsi připojil na VCC ?
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návštěvník

#3 Příspěvek od Návštěvník »

no částečně , pin-1 28c256 jsem připojil na vývod 27 na plošným spoji abych dostal A14 z 28 na místo a14 u 27 ,ale ten nepoužitej vývod 27 na 28c256 jsem nechal volný , to je pin "write enable" tj povolení zápisu tam předpokládám že se při zápisu přivede napětí , tzn nemůžu je připojit na Vcc -jsem vícemeně laik ,snad nekecám blbosti?
montík

#4 Příspěvek od montík »

tady jsem to načrt
Přílohy
propoj.JPG
(27.69 KiB) Staženo 134 x
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ZdenekHQ »

Já bych ho preventivně spojil s plusem, nemám rád nedefinovaný stavy a taky je možný, že v aktivovaným stavu paměť neumožní čtení.
]
montík

#6 Příspěvek od montík »

s plusem ? ale nebude ji to přepínat do stavu pro zápis ? přemýšlel jsem spíš nad gnd ?jako zkusit to můžu každopádně , thx
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od ZdenekHQ »

Předpokládám, že negovaný write enable je aktivní v log0.
]
montík

#8 Příspěvek od montík »

aha, obrácená logika než jsem myslel , ok díky moc zkusím
montík

#9 Příspěvek od montík »

včera odpoledne jsem zkusil propojit WE s plusem (Vcc) , beze změny ,nefunguje :cry: :cry: :opravar:
piitr
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od piitr »

A do té paměti jsi to zapsal znova? Ono možná tím cvičením s /WE se ti tam zapsalo něco jiného.
montík

#11 Příspěvek od montík »

no to nezkusil . zkusím ho načíst a porovnat se zdrojem
montík

#12 Příspěvek od montík »

tak jsem to zkusil , pro sichr na 2 švábech oba se chovají stejně ,nejdou :bordel: při kontrole jsou zdroj i obě eepromky identické ale prostě s tou origo 27 to jede a s 28 ne :opravar:
má někdo další nápad ,pls?
masar

#13 Příspěvek od masar »

Možná, kdyby jsi prozradil, o jaké zařízení se jedná, snad by se nějaký nápad objevil. Jinak zkus měřit sondou na výstupech paměti, jest-li je tam vůbec nějaký "pohyb". Ještě by bylo dobré ověřit, jestli je dostatečně krátká přístupová doba. Pro náhradu OKI v ECU se vyžaduje nižší než 170ns. To odpovídá označení 28C256-15 (150ns). :wink:
montík

#14 Příspěvek od montík »

jo jo jedná se mi o náhradu epromky do ecu , honda + bmw ,stavíme auto na okruh je potřeba předělat mapy v ecu, ale zatím narážím na to že ecu s jinou pamětí nefachá - koupil jsem tuto "28C256-150" což by mělo být ok .přemýšlel jsem i nad fleškou ale tu jsem v nabídce ges či gme nenašel
masar

#15 Příspěvek od masar »

Bohužel problematiku ECU neznám. Pokusil bych se zjistit, v jaké fázi pokusu o čtení EEPROMky zařízení selhává, co je výsledkem čtení. Z toho by se dalo vycházet při určení příčin. Také je možné, že datové výstupy EEPROMky sběrnici "neutáhnou". To bych zkontroloval. Jinak bych se pokusil oslovit kolegy ve fóru "Programování PIC a jiných obvodů", snad pomůžou... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Poradna“