Chtěl bych si doma udělat přípravek z PC(paralelního portu) do tohoto pripravku si dam 8-segmentový display 8 LED diod...tohleto by melo byt celkem v pohodě chci si na výstup tohoto přípravku udělat propojeni se SS motorkem nebo krokovým...bude tam nějaký D/A převodník a asik i výkonový tranzistor...ale nemá někdo nějaké zapojeni podobného přípravku...přípravek bych chtěl řídit pomoci PASCALU ale tohle neni až tak podstatné..projel jsem toto forum a nenasel jse nic takže jestli to tu už nkde je omlouvam se ale opravdu jsem si ničeho nevšiml....předem děkuji za odpovědi...jo mimochodem domam mam jeden D/A převodník MADC566(12bitový)..pokud by to slo použil bych ho...
TurboPascal
Moderátor: Moderátoři
- TuTi_fruTi
TurboPascal
Chtěl bych si doma udělat přípravek z PC(paralelního portu) do tohoto pripravku si dam 8-segmentový display 8 LED diod...tohleto by melo byt celkem v pohodě chci si na výstup tohoto přípravku udělat propojeni se SS motorkem nebo krokovým...bude tam nějaký D/A převodník a asik i výkonový tranzistor...ale nemá někdo nějaké zapojeni podobného přípravku...přípravek bych chtěl řídit pomoci PASCALU ale tohle neni až tak podstatné..projel jsem toto forum a nenasel jse nic takže jestli to tu už nkde je omlouvam se ale opravdu jsem si ničeho nevšiml....předem děkuji za odpovědi...jo mimochodem domam mam jeden D/A převodník MADC566(12bitový)..pokud by to slo použil bych ho...
Ja som už jeden LPT odpalil preťaženim.
http://4um.overclocking.cz/attachment.p ... 1173684492
R1 - 470R
R2 - 1k2
R3 - 2k2
-
Stan3
- TuTi_fruTi
-
Makovec
Další možností (kterou bych zvolil jako první) bych použil procesor PIC 18F4550 ,propojení s PC bych řešil USB.Do projektu Delphi bych začlenil komponentu JvHidDeviceController.
Program pro PIC bych psal v Mikropascalu (volná verze je omezena na 2K)
(vše pracuje i ve WinXP)
- TuTi_fruTi
-
Makovec
S rychlostí LPT je to pravda,ale lehce se dá odpálit (pozor na to).
Jinak s knihovnou synaser je zprovoznění komunikace s PIC na pár řádků.
procedure OdesliNaPort;
var ser:TBlockSerial;
begin
ser:=TBlockSerial.Create;
ser.Config(StrToIntDef('9600', 9600),8,'N',0,false,false);
Ser.SendByte(255); //pošle procesoru FF
Ser.SendString('AHOJ!');//Pošle procesoru 41 48 4F 4A 21
ser.free;
end;
Jak jednoduchý,že ? V aplikaci je vhodný komunikaci vložit do samostatného threadu.
V TP se to dá napsat taky,ale je s tím mnohem víc práce.
- TuTi_fruTi
- TuTi_fruTi
-
Makovec
jepotřeba se regustrovat.
Nástroje pro psaní programů pro procesory:
http://www.mikroe.com/en/
(Demo je omezeno na 2K kódu)
- TuTi_fruTi