OVP CTV 2124 Prská VN trafo

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
dano32

OVP CTV 2124 Prská VN trafo

#1 Příspěvek od dano32 »

Zdravím všetkých,
Chcel by som Vás požiadať o pomoc, mám vyššie uvedený TV ktorý sa vypína do pohotovostného režimu. Po rozobratí som zistil že prská VN trafo, ale nie vždy niekedy ten TV dokaže ísť celé hodiny až kým ho nevypnem a inokedy to prskne popár minútach. Nepodarilo sa mi knemu zohnať schému. Keby niekto dokázal poradiť, alebo aspoň poskytnúť schému, bol by som vďčný.
pinkey

#3 Příspěvek od pinkey »

Tu máš schéma
Přílohy
2134.JPG
(35.27 KiB) Staženo 582 x
dano32

#5 Příspěvek od dano32 »

kondik napisal:
" a načo ti je schéma? vymeň to čo prská a máš po probléme Smile
( a co najskôr, to prskanie ti môže "opraviť" polovodiče Very Happy )
Čím viac súčiastok, tým vačšia poruchovosť."

___________________________________________________________________________________
To VN trafko je pomerne drahé nato aby som ho len tak naslepo vymenil. :?
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

A co ine s nim chces robit? A so schemou?
dano32

#7 Příspěvek od dano32 »

Myslel som že na scheme budu nejaké meracie body. Alebo ze najdem spôsob ako overiť že to prskanie je spôsobene VN trafkom a nie chybným budením tohto trafka. Uz som raz zažil že v dôsledku unavených kontaktov sieťového vypínača došlo k zblbnutiu napájacieho zdroja a následne násobič podpálil elektrickým oblúkom kryt TV. Po oprave tento TV funguje bezchybne. Tak chcem vylucit takéto primitívne chyby, nez urobým záver ze za to moze iba trafo. Inak povedané kde beriete tu istotu že výmenou VN trafa sa problém vyrieši.
ICE

#8 Příspěvek od ICE »

Vdyť to píšeš sám, že ti prská VN trafo, tak čím by to asi mohlo být??
ICE

#9 Příspěvek od ICE »

dano32 píše:Zdravím všetkých,
Po rozobratí som zistil že prská VN trafo, ale nie vždy niekedy ten TV .
jano2

#10 Příspěvek od jano2 »

Tak vymen televizor...,alebo opravara!
Naposledy upravil(a) jano2 dne 18 úno 2008, 19:58, celkem upraveno 1 x.
Malo toho viem,radšej sa spytam.
tornado6

#11 Příspěvek od tornado6 »

DANO32 na niektorych VN trafach bývaju ako pristavok tie 2 trimre pre UG2 a Focus ja som mal podobny problem s VN ze mi prskalo a bol to problem s uzemnenim tychto trimrov co znamena že bežec straca kontakt s drahou a tym padom nie je VN stahovane zatazou ale ide naplno ale ak mas trafo v celku tak len výmena a čim skor tak ako radil Kondik inak si odpališ aj Hor. trand + niečo dalšie. :wink:
dano32

#12 Příspěvek od dano32 »

Pre tornado6. Je to trafo s dvomi trimrami, ale varianta zavady ktoru popisuješ ma nenapadla. Predpokladam že to bude nejaka takato chyba, keď to raz po zapnuti prska a inokedy nie. Vďaka. Konečne niečo konštruktívne.
Killroy
Moderátor

#14 Příspěvek od Killroy »

dano32 mimo jiné píše:...kde beriete tu istotu že výmenou VN trafa sa problém vyrieši.

Z praxe, kde jinde. To co napsal tornado6 je sice pravda a možná varianta závady, ale i pokud bys to opravil, tak ne s trvale dobrým výsledkem. Navíc u mnohých typů je to monolit v celku. Nekopej kolem sebe nohama a vyměň to trafo, howgh..

Killroy
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“