Barvy jak negativ?
Moderátor: Moderátoři
Barvy jak negativ?
Díky za rady.
V prvých elektrónkových TVP sa vyskytoval jav - tzv. komplementárne farby. Telka hrala farebne, ale farby boli poprehádzané. Bolo to spôsobené prerušením obvodu "zvon", t.j. obvodu pásmovej priepusti.
1. zničený stab. 5V
2. odzemněný processor, sehnal jsem nový cena cca 200kč.
3. vyměněn obvod STV 8223B (nešel obraz vůbec, ani přes scart)
4. Teď barvy jak negativ, OSD OK. Takže jediný obvod, který je ještě na cestě k rozkladům je ten STV2110B.
Mám ho objednaný a původní vyletovaný, takže napíši jak jsem dopadl.
-
Návštěvník
jandu píše:Nemyslým, že by to malo niečo spoločné s Ug2.
V prvých elektrónkových TVP sa vyskytoval jav - tzv. komplementárne farby. Telka hrala farebne, ale farby boli poprehádzané. Bolo to spôsobené prerušením obvodu "zvon", t.j. obvodu pásmovej priepusti.
To je hezká blbost co jsi tu napsal , zkus vyplodit ještě něco .
Zdravím Ivan
bobecek píše:Po výměně STV2110B už je obraz v pořádku, ale nefunguje regulace jasu.
Neví někdo, čím by to mohlo být?
Na OSD se dá normálně přidávat a zaslabovat, ale na obrazu to nereaguje.
Zkontroluj, jestli se při změně nastavení jasnu mění napětí na G1 a následně projdi cestu od G1. Párkrát jsem se v takovém případě setkal s přerušeným odporem, původně řádově ve stovkách kOhm...
Anonym píše:jandu píše:Nemyslým, že by to malo niečo spoločné s Ug2.
Zdravím Ivan
Keby slo este o SCECAM, tak tam sa takto niekedy stare dekodery z disktretnych suciastok (napr.Tesla Color, Fatra) vedeli spravat .
-
Návštěvník
miroja píše:Anonym píše:jandu píše:Nemyslým, že by to malo niečo spoločné s Ug2.
Zdravím Ivan
Keby slo este o SCECAM, tak tam sa takto niekedy stare dekodery z disktretnych suciastok (napr.Tesla Color, Fatra) vedeli spravat .
Výborně , ale co to způsobovalo ? Cloché ? Ivan