el řetězová pila BOSCH GKE 35 BCE

Problémy s elektrickým nářadím

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Milan121

el řetězová pila BOSCH GKE 35 BCE

#1 Příspěvek od Milan121 »

Mám zataveno ložisko v plastovém štítu a potřebuji sundat pastorek na rotoru.Nemá někdo zkušenost než to nějak zmrším?Něchtějí se mi vymýšlet přípravky,pokud by to šlo jednoduše.Nejhorší na tom je že je to můj stroj a platit budu já sám sobě...
Radix

#2 Příspěvek od Radix »

Dej sem fotku a něco vymyslíme.
Hurvo

#3 Příspěvek od Hurvo »

Ahoj, tu nájdeš rozkresy na tvoj stroj. Zadaj typ, alebo ešte lepšie 10 miestny kód.
https://etli.bosch-pt.com/(teufx0y1ktmjgcrpwx4pgz45)/index.aspx?ID_GROUP_COUNTRY=88
Milan121

#4 Příspěvek od Milan121 »

Fotku teď nemám čím.Dík za typ na výkresy,ale je to tam uvedeno jen jako celý motor,takže nic není vidět.Tam není vůbec žádná možnost chytnout stahováčkem,tedy pokud je to nalisované za tepla.Ještě než začnu dělat přípravky tak bych se chtěl ujistit o tom že pastorek není na hřídeli natočený na závitu.Z čela ale není vůbec žádný náznak závitu.Ale kdo ví.
Hurvo

#5 Příspěvek od Hurvo »

A ktoré ložisko máš zatavené? Predpokladám, že to čo je pri komutátore. U brúsiek Bosch je ložisko pri komutátore osadené v gume hrubej asi 1,5mm a až potom je to v plaste-to je už súčasť obalu brúsky. Stalo sa mi, že sa zadrelo ložisko a to sa začalo pretáčať v gume a tá sa následne začala taviť. Pri pri včasnom zistení problému stačilo vymeniť ložisko a zhorenú gumičku, ale stalo sa mi že som musel meniť aj celý plastový obal. Tiež sa mi nedal vytiahnuť rotor, pretože sa to tam "fest" zapieklo, takže som to musel doslova vypáčiť. Neviem presne ako je to u reťazovej píly, ale možno Ti moje skúsenosti s brúskami pomôžu.
Milan121

#6 Příspěvek od Milan121 »

Ne ne jo to přední ložisko,anavíc je to ztíženo tím že je tam bubínek pásové brzdy (mosazný).Já ale nevím jestli je utaven plast kolem ložiska nebo kolem té brzdy.Chtěl bych ten štít zachránit,nebo aspoň část,že bych do něj všrouboval třeba duralovou vložku pro uložení ložiska.Proto bych potřeboval znát vnitřní sestavu.
Hurvo

#7 Příspěvek od Hurvo »

Tak to vôbec neviem. Môžem sa na to opýtať známeho, ale to až tak v piatok.
Milan121

#8 Příspěvek od Milan121 »

Jo to vydržím,zkus to
Odpovědět

Zpět na „Elektrické nářadí“