SONY KV-52X5K
Moderátor: Moderátoři
SONY KV-52X5K
V tomto TV bol odpaleny tranzistor 2SD2539.
Vybral som ho pripojil som tam ziarovku a meral som napätia.
Napätia na primarnej a sekundarnej strane zdroja OK.
Napätia co idu z VN trafa namiesto 200V tam mam 135V.
+/-15V a 27V nemam vôbec,lebo piny 7,8,9,10 su v skrate.
V starsich prispevkoch som sa docital ze ked odide VN-trafo zvykne odist aj procesor.(u sony)
Preto sa chcem spytat,ze aka je pravdepodobnost ze odisiel aj procesor,alebo ako by som to mohol zistit.
Lebo ked by som vymenil VN-trafo a potom zistil ze je v haji aj procesor tak by ma asi trafilo.
Po otvoreni som zmeral tranzistor ten bol v skrate a bolo tam dost studakov,myslel som si ze kôli tomu odisiel.Opravil som studaky zapojil ziarovku zmeral napajanie RKS to bolo 135V.Osadil som tam tranzistor (BU2525DF,iba na vyskusanie,lebo orginal zatial nemam)
Zapol som TV,zvuk (sumenie,lebo som nemal pripojenu antenu) nabehol asi na 2sekundy a obraz nie,pri prepnuti predvolby to sumenie zase nachvilu nabehne ale obraz nie.Skusal som trochu pridat Ug2 nepomohlo ani to.
Pripojil som DVD cez AV a tam mi zvuk ide(tak trochu slabsie a bez vysok,ale to je mozno iba nastavenim),ale obraz nie.
A az potom som meral tie dalsie napätia,co idu z VN-trafa.
Skusim este zmerat napätie pri osadenom tranzistore,potom dam vediet,ze co som zistil.
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nediv se Kondíkovi za ostřejší slova, ale troufnout si na telku a neznat elementární věci, tomu se nedá říct odvaha, ale blbost.
a 25 z toho sa mi podarilo opravit.Priblizne 10 bolo od znamych a ostatne mi nosil sused z nejakeho recyklingu cize tam je jedno ci to pojde,alebo nie.
A da sa povedat ze ma to bavi a chcem ziskat nejake skusenosti,preto aj navstevujem toto forum.