DVD player Philips DVP 3040
Moderátor: Moderátoři
DVD player Philips DVP 3040
2 měsíce po záruce ( u mne klasika), odmítal postupně číst DVD disky, až se načtení rovná úplně náhodě.
Při přehrávání velmi často vypadne a už nenačte. Někdy při volbě z DO pro zrychlený posuv vpřed vyhodnotí jako rychlý posuv vzad apod..
Díky za každý postřeh, vítal bych i odkaz na schéma.
Saturn.
Saturn
- sasaopravar
Saturn píše:Máte někdo zkušenosti s tímto přehrávačem?
2 měsíce po záruce ( u mne klasika), odmítal postupně číst DVD disky, až se načtení rovná úplně náhodě.
Při přehrávání velmi často vypadne a už nenačte. Někdy při volbě z DO pro zrychlený posuv vpřed vyhodnotí jako rychlý posuv vzad apod..
Saturn.
Zde se jedná s velkou pravděpodobností o vadný páskový vodič mezi optickou jednotkou a hl. deskou. Závada je typická pro (a nejen) Philips.
Zkontroluj motor a mechaniku posuvu laseru. Také zde již doporučovaný stav spindle motoru.
Zaujal mne příspěvek, že tam jsou dvě optiky, to jsem nevěděl, zkusil bych vyměnit ten páskový vodič, ale dá se vůbec sehnat? Není to pouze náhradní díl pro opravny?
Saturn.
Jen tak pro zajímavost, u jednoho nosiče CD se motor neroztočí opakovaně ani jednou a hlásí "no disk". Ještě bych měl dotaz, po zasunutí ostatních disků motor jakoby nejdřív dostane na 0,5 s krátký impuls, teprve potom se roztočí jak má.
Saturn
- martilulin
Saturn píše:Máte někdo zkušenosti s tímto přehrávačem?
Saturn.
Než se pustíme do resekce, autopsie mašiny...to platí o dvd originál či rovněž dvd-r ? čisticí mokré dvd nepomáhá ? vyšší třídy výrobků (přehrávačů) někdy pálenky nenečtou, zato korejské padělky z tržnice přehrají pivní tácek. Zajímavý paradox.
-
sayer
INTERFACE
ANALOG AUDIO
RESERVED
CSM/SLA
Jestli by nešlo zapojit do POWER napájení a do ANALOG AUDIO třeba zvukovou kartu nebo reprak a potom prostě že bych tam hodil cd a zapnul napajení dal (třeba reprak) a jestli by mi to nehrálo ale bez připojení do pc prostě jenom dvd mechanika napajení a nevím třeba reprak
je to vůbec možné?
Děkuji