Vybíjení baterie
Moderátor: Moderátoři
Vybíjení baterie
Většina osobních aut má ale 1 nebo 2 dráty na + baterky a tak je lepší, měřit to na pojistkové skříňce-vyděláš pojistku a vřadíš tam ten Ametr-vyhodnocení je stejné.
Já bych zkontroloval altík a startér, ty mají možnost žrát hodně. Jestli tam máš autorádio, zkus ho dát úplně ven-může mít nějakou vadu a žrát pak umí pěkně.
Jo, pokud budeš provádět tato měření nestartovat!!! a Ametr na maximální rozsah!!!. Nejlépe i neotáčet klíček ve spínačce-při všech těchto činnostech ti to bude žrát hodně.
RE.
Re.
jak?
Začal bych návštěvou akuservisu a kontrolou stavu baterek. Rovnou ti tam proměří i funkci regulátoru dobíjení, jestli sis někde neškrtl při odpojování -pólu kabelem a neupražil regulátor nebo diody v altiku.
Pak dej vědět.
Měřit vybíjení na volty za nějakej čas je pěkná blbost obzvlášť u akumulátoru,který si drží napětí až do ůplného vybití a pak se "zlomí".
Měřit systémem vytahování pojistek se dá,ale pokud je svod někde dřív tak ho takhle nenajde.Jinak se to dělá tak že se vřadí hned u baterky do cestě plusu ampérmetr a postupně se vytahujou pojistky,u které závada zmizí,tam je problém.Ať nám napíše kolik má odběr z baterie a pak se dá radit dál,normální auta se vstřikováním mají odběr kolem 0.5-5mA,při dnešním balastu v autě jsem se setkal už i s hodnotou 60mA.To je pak paráda když člověk odjede na čtrnáct dnů na dovolenou a pak se diví proč mu nejde natočit auto.....
nojo, ale
Ještě jsem se to nedověděl: to auto má fakt 24V síť?
-
syfon