Ja som objednával z AVELMAKU cca 8rokov zásadne telefonicky. Prvých 6 rokov bolo vždy všetko O.K., akurát som bol vždy zvedavý, či sa mi ohlási slečna, alebo chlap, pretože to bol VEĽKÝ rozdiel komunikácie.Prvý prípad: Slečna- zdvihne telefón, predstaví sa, ja sa predstavím, ona na to:Čo si prajete? Ja začnem objednávať.Povie mi čo majú, čo nemajú, potom povie, že zajtra to dostanem a vzájomné: do počutia!Druhý prípad: Jej kolega,/ jeho meno tu nebudem uvádzať/:Podobne, ako v prvom prípade, ale na konci chce kontaktnú adresu, keď sa opäť predstavím a poviem, že ma majú v databáze, počujem zúrive ťukanie po klávesnici a potom prebehne curicculum adresy.Ale to nie je ten hlavný problém!Ten problém je v tom, že v posledných dvoch rokoch majú naozaj zmätky v tom, čo pošlú. To je pravda!A ďalšia vec, prečo už vyše roka u nich neobjednávam polovodiče? Sú v súčastnosti totiž na 99% nespoľahlivé. A je to veľká škoda, pretože sa dalo u nich objednať všetko z oblasti TV a AUDIO, za prijateľnú cenu a hlavne kvalita bola na 100% O.K. Ale je zrejmé, že zmenili dodávateľa.Je to bohužiaľ ich chyba, ak sa naďalej budú držať súčastného dodávateľa.Neviem, či v tom nemá prsty ASWO, pretože každý, kto ich uvádza teraz ako dodávateľov, tak má rovnaký šmejd, dokonca s rovnakými výrobnými kódmi.Ale predajcom je to vlastne JEDNO! Polovodiče sa nedajú reklamovať pokiaľ sú letované.Stretol sa niekto napr. s BU508 v pätici

Na 99% všetko musíme letovať, ale tým pádom strácame nárok na záruku

Môj posledný kontakt s AVELMAKOM:Objednal som TDA8361, pôvodná vada bola:nešiel VR.Po osadení ich I.O. nešiel TV vôbec.8V šlo do skratu.Po telefonáte som sa dozvedel klasiku:letované?=žiadna reklamácia.Volal som iba preto, že na proc. bolo ich razítko, tak ako pri VNtrafách, ktoré sa reklamovať dajú, cena bola cca700SK.Moja reakcia:Zmenili ste v poslednej dobe dodávateľa? Od: NIE! Ja: Prečo pri niektorých objednávkach reagujete: Nemáme na sklade, moment,pozriem, či to nemá náš bývalí dodávateľ? Od: HHHHMM?

! Všetky BUčka objednané v tejto firme 1,5roka do zadu, mali životnosť max 7dní!!!Tak isto BUčka v LIMELI alebo MB elektronic.Mimochodom, všetky mali rovnaký výrobný kód!!!Po osadení súčiastok z HOPERu, všetko je O.K.Som zvedavý na Vašu skúsenosť s kvalitov polovodičov v poslednej dobe.Kto, kde nakupuje, najmä, či je možnosť dobierky do SK, a najmä, či sa spoľahlivosť v posledných 5-6mesiacoch nezhoršila.A najviac mi ide o kvalitných predajcov, ktorí majú na predaj súčiastky od FUNAI, TOSHIBA, ďalej 2SC...a pod.A vlastne aj TDA... SDA...,proste sortiment, ako má aj AVELMAK, ale KVALITNÝ!!!!Radšej kúpim kvalitnú súčiastku za 200,-Sk, ako tú istú za 2,-Sk,- ale na p..u!