Destilka levně?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Crifodo

Destilka levně?

#1 Příspěvek od Crifodo »

Má někdo nějaký tip, kde koupit levně větší množství destilované vody? Mám pocit, že drogerie a čerpací stanice prodávají spíš obaly a tak je cena za litr dost uhozená (okolo 12 Kč).
Ani větší balení 5l nevychází o moc líp cenově.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ZdenekHQ »

Mám dojem, že hromada "destilky" teče z chladičů od klimatizace. Dokonce znám člověka, co s tím snad ředil i slivovici.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

V některých drogeriích mají destilku rozlívanou - z velké nádoby Ti do donesené láhve nebo kanystru "natankují" podle potřeby. Taky bych se podíval tam, kde obhospodařují větší množství akumulátorů - dělají si tam většinou destilku svoji, takže je vyjde na pakatel.

Předpokládám, že se nikdo nenechá nachytat a nepoužije místo opravdové destilky vodu, upravenou iontoměniči k použití v topných / chladicích systémech, tzv. DEMINERALIZOVANOU - je to pěknej shit, obsahuje zbytkové chemikálie z těch iontoměničů a ty se dost intenzivně usazují v místech případných netěsností a někdy i rozežírají takovou vodou zasažené povrchy (to není narážka na Tebe, Crifodo - to jen pro jistotu, protože jsem se s takovými "šikulky" už taky setkal...)
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
mtajovsky

#4 Příspěvek od mtajovsky »

A co je to zač voda tzv. DEIONIZOVANÁ ? To si taky není pravá destilka, že?
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

Myslím, že je to obdoba té DEMINERALIZOVANÉ - jsou z ní odstraněny volné ionty rozpuštěných minerálů - ale bohužel ne zcela... Klasická destilka je prostě potřebná pořád - a nějaké DE- (biliny) ji hned tak nenahradí...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Ivan_Ryger
Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"

#6 Příspěvek od Ivan_Ryger »

Ja som naposledy takto destilkou opravoval jeden elektrolytický kondenzátor, a to páni, nebudete mi veriť, koľko škody napácha CO2 zo vzduchu.
Bol som si takto natankovať destilku, vraj čerstvú, injekčnou striekačkou som ju poslal do kondenzátora, a zvod ako hrom... Skrat to nebol, tak evidentne to bolo od toho CO2, keď som jej meral pH, zistil som 5,8 ,evidentne nebola čerstvá...
Tak pozor!
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od AmarokCZ »

Ve škole jsme dělali poskus s měřením pH destliky, nová měla cca 7 a po deseti vteřinách třepání měla vlivem vzdušného CO2 zhruba 5, takže čerstvostí se nic neovlivní...
Cust

#8 Příspěvek od Cust »

Amarok, spíš bych řekl, že jsi měl ještě měřicí sondu od kalibračního pufru :-)
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od AmarokCZ »

Cust píše:Amarok, spíš bych řekl, že jsi měl ještě měřicí sondu od kalibračního pufru :-)

Kdybys o tom něco věděl, tak bys to neřekl....Ono totiž u vody bez rozpuštěných minerálů stačí malé množství rozpuštěného CO2 a vznikne poměrně dost kyseliny uhličité a vzhledem k tomu, že ta kyselina je v té vodě jediná látka která ovlivňuje pH, tak to pH ovlivní dost.
Sonda byla v pohodě (kdyby nebyla, tak proč bych taky naměřil u čisté destilky 7?) a i papírkem byla změna pH znát, takže je to tak jak jsem psal. :)
Cust

#10 Příspěvek od Cust »

v pohodě, to spíše byla úsměvná poznámka..
s platinovými sondami jsem se něco naměřil, ale je pravda, že s destilkou jsem pokusy nedělal - jinak bych k mému příspěvku napsal i něco rozumného :-)
Odpovědět

Zpět na „Poradna“