Destilka levně?
Moderátor: Moderátoři
Destilka levně?
Ani větší balení 5l nevychází o moc líp cenově.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Předpokládám, že se nikdo nenechá nachytat a nepoužije místo opravdové destilky vodu, upravenou iontoměniči k použití v topných / chladicích systémech, tzv. DEMINERALIZOVANOU - je to pěknej shit, obsahuje zbytkové chemikálie z těch iontoměničů a ty se dost intenzivně usazují v místech případných netěsností a někdy i rozežírají takovou vodou zasažené povrchy (to není narážka na Tebe, Crifodo - to jen pro jistotu, protože jsem se s takovými "šikulky" už taky setkal...)
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
Bol som si takto natankovať destilku, vraj čerstvú, injekčnou striekačkou som ju poslal do kondenzátora, a zvod ako hrom... Skrat to nebol, tak evidentne to bolo od toho CO2, keď som jej meral pH, zistil som 5,8 ,evidentne nebola čerstvá...
Tak pozor!
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
Cust píše:Amarok, spíš bych řekl, že jsi měl ještě měřicí sondu od kalibračního pufru
Kdybys o tom něco věděl, tak bys to neřekl....Ono totiž u vody bez rozpuštěných minerálů stačí malé množství rozpuštěného CO2 a vznikne poměrně dost kyseliny uhličité a vzhledem k tomu, že ta kyselina je v té vodě jediná látka která ovlivňuje pH, tak to pH ovlivní dost.
Sonda byla v pohodě (kdyby nebyla, tak proč bych taky naměřil u čisté destilky 7?) a i papírkem byla změna pH znát, takže je to tak jak jsem psal.