Zesilovač Yamaha DSP A1
Moderátor: Moderátoři
Zesilovač Yamaha DSP A1
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Yamahy mívají ochranu proti přetížení koncových stupňů, pokud se děje něco, co nemá, automaticky se vypínají. Pokud je zvuk jakoby zastřenej, určitě to kmitá a ochrana to vypíná.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
ZdenekHQ píše:Může kmitat na vysokým kmitočtu - ale to většinou dělají špatný bedny.
Yamahy mívají ochranu proti přetížení koncových stupňů, pokud se děje něco, co nemá, automaticky se vypínají. Pokud je zvuk jakoby zastřenej, určitě to kmitá a ochrana to vypíná.
Co může kmitat? zesilovač? Možná následkem toho odešly výškové měniče - jedná se o sloupy Magnat Monitor 1000. Zatížitelnost je dostatečná - zesilovač má na kanál 150 sinus a na repro výrobce uvadí obdobné hodnoty-ve špičkách přes 300W, ale nevím jestli se tomu dá věřit? Každopádně výšky odešly a objednal jsem nové jen mám strach,aby se to neopakovalo. Ty měniče nejsou přirozeně zadarmo. Jo a s tím zastřeným zvukem to asi něco podobného je, ale připisoval jsem to těm odpáleným výškovým měničům...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Do serie s "výškáčema" dej na pokusy ochrannej odpor. Zkontroluj vyhybku v bedně, jestli nemá ochranný diody přes výškáče. Někdy se to používá, diody se prorazí a následně to umí poškodit i zesák.
Mě takhle jeden zesilovač zničili, experti. Hrál prakticky do kondenzátoru, ovšem vydržel asi 6 hodin, než to vzdal.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]