Akú tlačiareň kúpiť?
Moderátor: Moderátoři
Akú tlačiareň kúpiť?
Inkoustová tiskárna poslední roky se vyrábí ve filozofii levný hardware (až moc) a velmi drahé provozní náklady + to celé za dva roky vyhodit a inovovat.
Laser má větší pořizovací investici a nízké provozní náklady, lepší kvalitu hran písma, je výrazně rychlejší ve více kopiích, tisk vydrží namočení vodou což je u inkoustu průser. Inkoust je zase mnohem variabilnější co se týče volby materiálu, na různých druzích papíru se dá dosáhnout velice odlišných výsledků, fajnšmekr si pohraje. Pro kvalitní fototisk je potřeba drahý fotopapír.
Mlutifunkční zařízení tiskárna/skener/kopírka/fax je sice praktické ale jen do okamžiku poruchy. Pak zapláčeš...
Používám starou A3 tiskárnu na velké (45ml+3x23ml) zásobníky které se dají plnit refillem skoro neomezeně a využívám toho. Práci s těmi náprstky 12 ml si ani neumím představit, vzteknul bych se asi u toho
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Crifodo píše:1. tisk vydrží namočení vodou což je u inkoustu průser.
2. Multifunkční zařízení tiskárna/skener/kopírka/fax je sice praktické ale jen do okamžiku poruchy. Pak zapláčeš...
Ad 1. - Je zvláštní, kolik vylepovačů letáků na tohle ještě nepřišlo
Ad 2. - Bohužel. Klekne jedna součást a zablokuje se stroj jako celek. Viz nedávno můj boj s HP LaserJet 3030 a vadným scannerem. Napsalo to chybu a konec. Naštěstí se to podařilo ošidit, příčina poruchy dodnes neznámá, ovšem všechno funguje. Podle servisu prý častá závada na odpis. Že by opět "časovadlo" ?
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Nekvalitni zarivka skeneru. A on pak neni schopen se na kalibracni pasku skalibrovat.ZdenekHQ píše:Crifodo píše:1. tisk vydrží namočení vodou což je u inkoustu průser.
2. Multifunkční zařízení tiskárna/skener/kopírka/fax je sice praktické ale jen do okamžiku poruchy. Pak zapláčeš...
Ad 1. - Je zvláštní, kolik vylepovačů letáků na tohle ještě nepřišlo![]()
Ad 2. - Bohužel. Klekne jedna součást a zablokuje se stroj jako celek. Viz nedávno můj boj s HP LaserJet 3030 a vadným scannerem. Napsalo to chybu a konec. Naštěstí se to podařilo ošidit, příčina poruchy dodnes neznámá, ovšem všechno funguje. Podle servisu prý častá závada na odpis. Že by opět "časovadlo" ?
Sel bych na 100% do laserovky. Mam tu doma jednu predpotopni a vsichni na ni tisknou. Repasovany toner za 900Kc a mam 3500stranek pokoj. Vim ze kdykoli tam cokoli poslu na tisk tak i prvni stranka je bez chyby. V barve netisknu a myslim ze kdyby si lidi uvedomili na kolik je ten obrazek vyjde tak by od toho taky upustili. O fotkach vzhledem k cene fotopapiru, vydrzi cartrige a cene fotky kolem 2kacek nema smysl premyslet.
- Artaban001
Kupoval jsem ji u AGEN Computer za 4200kč s dopravou.Osobně jsem ji otestoval jak bude schopná tisku pro nažehlení DPS.I to zvládla na jedničku.
V budoucnu přemýšlím že si ji taky pořídím ,protože barevný tisk na 90% nepoužívám a je opravdu výborná.