Problém je s vertikálem. Je to šasi DS-1107 s vert. IO AN 5515. Obraz je pouze v horní polovině obrazovky,ostře ohraničený uprostřed vodorovnou čárou. Myslím že je ještě k tomu přeložený s velikou nelinearitou. Napájecí napětí pro IO je 28V, provedl jsem výměnu toho švába. Všechna elka kolem vertikálu jsem vyměnil, rezistory proměřil - nic zvláštího,závada trvá. Prosím,má někdo z Vás nějaký další nápad nebo zkušenost ? .... a vypadalo to nejdřív tak banálně.
No právě,že toho tam moc není. Všechna elka jsem měnil,keramiky taky.
Zvažoval jsem možnost záviťáku na vychylovyčkách,ale to by se asi takhle neprojevovalo.
Díky za užitečné rady a tipy. Půjdu na to až dneska večer,nemohl jsem pokračovat z rodinných důvodů. Jo,kdyby měl někdo schéma,prosím hoďte jsem odkaz,kde bude ke stažení. Já mám jenom schéma toho vertikálu,teď bych ještě prozkoumal okolí toho TA-čka.
Super!! Už to chodí jak má. Tuhle závadu způsobují opravdu jen dva elyty 2.2mikro /50V na pozicích C303,317. Jeden je u vertikálu a druhý opravdu úplně jinde u TA-čka. Jsou od výrobce ELNA a mají červeno-hnědou barvu, hrdě nesoucí označení 105st.Celsia. Díky wendys !