Samovybíjení Nokia 3510i
Moderátor: Moderátoři
Samovybíjení Nokia 3510i
Crifodo píše:jeden takový důvod by byl, pokud ten mobil používá nějaká významnější osoba... pokládej ten vypnutý mobil na nějaký zapnutý radiopřijímač na AM rozsahu, budeš po pár dnech vědět víc.
Ja mám na podobný účel blikajúceho panáčika z prívesku na kľúče. Indikuje to vysielajúci GSM signál do 3m vzdialenosti od mobilu. Obsahuje to CR lítiovku, LED, čokoládový integráč a pružinku ako anténu. U ťingťongov to pred pár rokmi stálo asi 80 Sk...
Nejde o dálkové zapínání mikrofonu v reálném čase, stačí i častý monitoring polohy mobilu a u příhodné architektury hw a dobře napsaném firmware bych nevyloučil ani nahrávku mikrofonem offline, její zkomprimování a pak odeslání v rámci nějakého datového přenosu. Soudobé telefony s Javou a rozsáhlými možnostmi překonfigurace umožňujou rozličné kejkle.
Ale ten odcházející CMOS je pravděpodobný, moje stará Motorola na to dojela taky, až k 0,5A klidového odběru a následnému odumření
Zaměření polohy zapínaného mobilu stálo tuším život nějakého čečenského politika, ruští soudruzi ho použili jako cvičný cíl pro raketu země-země...
-
Návštěvník
Ebo píše:..zdravím.. nevíte někdo co může způsobovat samovybíjení nokie 3510i (RH-9 - made in Hungary)? ..když ji "našlapu" novou (už jsem zkoušel dvě) baterii, tak při vypnutém telefonu je po dvou dnech baterie po zapnutí vybitá.... může to být vadný firmware ? .. začlo to samo dělat cca. po 2 letech používání..
změř odběr v klidu , bez zapnutí a uvidíš
celkem běžná závada je vadný PA modul , nebo oxidace a svod na desce
R.
nedalo mi to a vyhrabal jsem desku N3510i a změřil odběr a v klidu to nic "nežere"
otázkou samozřejmě zůstává jestli to není ztráta času ...........
R.