Panasonic TX-29PM1P
Moderátor: Moderátoři
Panasonic TX-29PM1P
mám problém s televízorom,po zapnutí nabehne zdroj aj VN zapraská na obrazovke ale len na chvílu ani sa nerosvieti obrazovka a hned sa vypne relé v zdroji.led dioda nič nesignalizuje.
mal som podozrenie na VN trafo a trnazistor 2SD 2578,ktoré som aj vymenil ale telka sa správa stále tak isto.
poradte ktorým smerom sa ešte pobrať alebo čo mám ešte vyskúšať.
Já bych nejdříve zprovoznil režim ST_BY. Změřit napětí MAIN_VCC (132V) a STB_12V, z něho se dále vyrábí S/B_3V3 (napájení I501 i LED ST_BY) a S/B_5V. U stabilizátorů jsou ve schematu uvedeny i odběry pro jednotlivé větve, takže všechny postupně zkontrolovat, nejspíš někde bude větší odběr.
však VN nenabehne,televízor reaguje blikaním ledky na stáčanie DO,otázka
aké má byť napatie na Báze Q 401?čo by ste ešte poradili ako dalej.
Aha omlouvam se- nevsim sem si že si menil trafo. Ani čist neumímzdencidlo píše:zdravím všetkých.
mám problém s televízorom,po zapnutí nabehne zdroj aj VN zapraská na obrazovke ale len na chvílu ani sa nerosvieti obrazovka a hned sa vypne relé v zdroji.led dioda nič nesignalizuje.
mal som podozrenie na VN trafo a trnazistor 2SD 2578,ktoré som aj vymenil ale telka sa správa stále tak isto.
poradte ktorým smerom sa ešte pobrať alebo čo mám ešte vyskúšať.
-
ojozo
TV Panasonic TX-29PX15P po zapnuti vypinacom, je pocut len pukanie v zdroji. To reagovala ochrana zdroja na pretazenie. Samozrejme som nasiel odpaleny budiaci tranzistor (2SC5857) VN-trafa. Ten vymenim ale ako zistim ci este nie ne cosi zle, hlavne VN trafo? Nema niekto servisnu schemu?
-
ojozo
- JindraBla
- Kontaktovat uživatele:
stejná závada.Telka nenajede a ovladačem se nedá zapnout do ST BY,až po vyletování tranzistoru Q401 (je ok) a zatížení žárovkou se dá telka zapnout
i ovladačem přepínat do sb. Napětí celkem sedí v toleranci.H impulzy na bázy i kolektoru Q402 jsou,akorát napětí na bázy je 0,6V,na kolektoru 8V. Měřič ven traf ukazoval , že je trafo vadné ,svití jedna ledka.C430 i R420 je ok.tak nevím co mám dělat,koupit nové VN trafo ?
Jak závadu vyřešil "zdencidlo"
Poradil by ještě "cikán" , nebo někdo zasvědcenej.
Budu vděčnej za každou radu .JB