Schéma PC/XT a PC/AT (286)

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Neznámá

Schéma PC/XT a PC/AT (286)

#1 Příspěvek od Neznámá »

Dobrý den vespolek.
Nemáte prosím někdo schémata motherboardů PC/XT a PC/AT s procesorem 286? Na netu jsem našla jen staré IBM5160 a to je moc staré, jde mi o ty novější XT a AT co už měly formát normálního motherboardu do běžné PC skříně ale ještě neměly všechno schované v chipsetu. Pokud vím, tak schémata vyšla např. v knihách od Zdeňka Vrátila Architektura IBM PC XT+AT. Kdyby je měl někdo doma a mohl je naskenovat (stačí jen ta schémata), tak bych mu byla velmi zauzlována :)
Crifodo

#2 Příspěvek od Crifodo »

když se zaregistruješ tak ti to naskenuju.
Přílohy
4.GIF
(76.89 KiB) Staženo 47 x
3.GIF
(96.1 KiB) Staženo 27 x
2.GIF
(89.14 KiB) Staženo 38 x
1.GIF
(108.07 KiB) Staženo 95 x
Naposledy upravil(a) Crifodo dne 19 čer 2008, 19:07, celkem upraveno 1 x.
Návštěvník

#3 Příspěvek od Návštěvník »

Crifodo píše:když se zaregistruješ tak ti to naskenuju.

A zrovna kvůli takovejm jako ty jsem tu anonymě, tak holt mám smůlu, třeba se najde někdo jinej.
tornado6

#4 Příspěvek od tornado6 »

A čo take ti Crifodo urobil odkusol ti z nosa alebo dal kopačky :lol: :lol:
jandu

#5 Příspěvek od jandu »

Nechcem sa nikoho zastávať. Na fórume sú zaregistrovaní ľudiaso všetkými svojimi vlastnosťami. Nikto nemôže nútiť druhého, aby sa kvôli nemu choval tak čo onak. Ale môže sa prípadným konfliktom vyhýbať, môže slušne udať, čo si od druhej strany nepraje.
Nie som tu dlho, ale aj ja som mal voči niektorým výhrady / a mám aj do dnes/ ale sú to moje osobné výhrady, s ktorými možno druhí nesúhlasia. Ale tak či tak - KAŽDÍ má právo byť sám sebou a mal by TOLEROVAŤ druhého /pokiaľ sa nespráva neslušne - ale ten potom dostane svoje od ostatných/

Osobne som sa nestretol, aby niekto s väčším počtom príspevkov svojím prístupom niekoho poburoval. S rastúcim počtom príspevkov rastie jeho vážnosť, ktorú si nebude zhadzovať.

Je to môj osobný názor a nemusí sa každému páčiť.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Jenys »

Tak si myslím, že by nikoho nezabilo, kdyby se tu zaregistroval.....když něco chce.
Osobně také moc nemusím anonymy. Ale je to každého věc :wink:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
Návštěvník

#7 Příspěvek od Návštěvník »

Tak mohla bych být zaregistrovaná a lovit čárky, být velevelevážená s 1500 příspěvkama, ale mě se nechce. A navíc, to že má někdo 1500 čárek nemusí znamenat vůbec nic. Pomáhat můžu i anonymně, stejně tak může někdo pomoct mě, anonymní osobě. A jestli má někdo problém s anonymitou, tak mi může říkat třeba Fůrie.

To Crifodo : Dík, zdá se že to s tou Tvojí averzí vůči místním ženám nebude tak hrozné :wink: (A nemáš i to ATčko?)
Killroy
Moderátor

#8 Příspěvek od Killroy »

Anonym mimo jiné píše:Tak mohla bych být zaregistrovaná a lovit čárky, být velevelevážená s 1500 příspěvkama, ale mě se nechce..

Víš on tady vládne trochu odstup k anonymním žadatelům o informace (trpké zkušenosti, nadávky atd.) Jasně že nikoho nelze nutit aby se registroval, nicméně lépe tím jaksi zapadne do kolektivu a komunikace s ním se stává otevřenejší. Ženy tady na fóru vítáme a samozřejmě je ctíme... :wink:

Killroy
Návštěvník

#9 Příspěvek od Návštěvník »

Killroy píše:... Ženy tady na fóru vítáme a samozřejmě je ctíme... :wink:
Killroy

No z reakcí některých jedinců mám spíš opačný pocit, zvláště z doprovodných skaulíků.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od ZdenekHQ »

Anonym píše:Tak mohla bych být zaregistrovaná a lovit čárky, být velevelevážená s 1500 příspěvkama, ale mě se nechce. A navíc, to že má někdo 1500 čárek nemusí znamenat vůbec nic.

Víš, já těmhle úvahám moc nerozumím, pokud tedy nejsi aktivistka nějaké anarchistické organizace. Potom doufám používáš proxy server, abys nebyla "dohledatelná" ani podle IP.

Vzhledem k tomu, že s výší počtu příspěvků není spojená ani žádná výhoda, nemá moc smysl lovit další čárky a ještě být titulován jako pan velevážený či dokonce nazván hovadem, co do všeho kecá.

Vida, nenapsal jsem nic k tématu a zas mám čárku navíc, to je teda dost nespravedlivý...

DODATEK: Registrace má i tu výhodu, že ti přijde upozornění na mail, že tady zas někdo odpověděl nějaký moudro :wink:
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Radix

#11 Příspěvek od Radix »

Letos se nebudou vyplácet odměny za příspěvky?
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od ZdenekHQ »

Ne, letos je pouze vypsaná premie za nejjízlivější odpověď. :D
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Radix

#13 Příspěvek od Radix »

Tak to se o nějakou určitě pokusím.
Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se.
Návštěvník

#14 Příspěvek od Návštěvník »

ZdenekHQ píše:Víš, já těmhle úvahám moc nerozumím, pokud tedy nejsi aktivistka nějaké anarchistické organizace. Potom doufám používáš proxy server, abys nebyla "dohledatelná" ani podle IP.

Kdo vidí IP adresu tak určitě ví kdo jsem (doufám Hille že to nepráskneš) :lol:
Crifodo

#15 Příspěvek od Crifodo »

Fůrie, schéma AT bohužel nemám. Oproti XT už není AT tak jednoznačné: zatímco XT si ještě sázela IBM a fušovalo jí do toho nemnoho výrobců (Olivetti, Siemens, Commodore atd.), klony AT už mrskal odzačátku kdekdo a je pravděpodobné, že některé dílčí celky naskládal z jiných pouzder. Jinak original PC 5150 jsem zkoušel zhruba porovnávat s tímhle Vrátilovým schématem a zdá se že to sedí.

anonymy zas tak dalece neřeším, je to jejich psychický problém a ne můj, právě tak jako překotná feminnost... :roll:
Anonymovi se nedá poslat SZ a nelze poznat, kdy něco napíše on a kdy "v jeho anonymním jménu" nějaký vtipálek, což je všechno k jeho tíži. Anonym se taky nedostane k některým částem fóra.
Co se týče té veleváženosti a počtu čárek, Zdenda ví nejlíp že mně speciálně o ně nejde a že naopak jsem byl proti všem hvězdičkám, frčkám, barvičkám a odznakům vzorného vojáka.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“