Prepojenie videorekorderu a TV

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
durkovic
Kontaktovat uživatele:

Prepojenie videorekorderu a TV

#1 Příspěvek od durkovic »

zdravím,

potreboval by som prepojiť videorekorder JVC HR-D140E a televízor JVC C-2155EE lenže tieto prístroje maju použite pre videosignal BNC konektory a pre audio bežný DIN5. to audio už prepojene mám ale teraz potrebujem prepojiť obrazový signal, chcem sa teda spýtať aky koaxial použiť na prenos toho videosignalu, či 50 ohmový alebo 75 ohmový???

Nazral som do návodov od videa aj od TV a všade je uvádzane 1Vsš -75ohm nesymetrických - takže najskôr to bude treba ten 75ohm koax

diky za rady
Budu-li moci, tak nepřijdu, ale nebudu-li moci, pak určitě přijdu
Vaseks

#2 Příspěvek od Vaseks »

1) BNC jsem na televizi ještě neviděl.
2) Při uvažované délce kabelů je to celkem jedno.
warp

#3 Příspěvek od warp »

BNC jsou standardně na všech starších japonských TV. Jako videokabel bych použil kabel 50 ohm RG-58 (původní z koaxových PC sítí) s nalisovanými BNC a redukci BNC-cinch do videa. Vzhledem k délce to moc nevadí.
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od durkovic »

diky za radu,

ano, holt tato TV aj video majú ešte BNC konektory, ako bolo povedane, su to japonske stroje z roku produkcie 1984-88. Tu redukciu na BNC to CINCH ani nebude treba, pretože výstup z videa je BNC a vstup do TV je takisto BNC, jedine, kde bude treba tu spomínanú redukciu, to je vstup videosignálu do videa (napr z DVD). Tu redukciu mám, je to kovový celok CINCH-BNC. Holt Japonci museli byť odlišný, takže volili BNC. Samozrejme, že oba prístroje majú aj bežné antenne vstupy a výstupy pre 75 ohmový koax.

Ale díky moc za radu, tak sa teda pozriem po hotovom kábli BNC.

dikec
Budu-li moci, tak nepřijdu, ale nebudu-li moci, pak určitě přijdu
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “