OTF 55B111
Moderátor: Moderátoři
OTF 55B111
Na tomto TV mi ide v rezime AV vsetko OK. Ked je v rezime TV obraz je CB s naznakom farby, je rozostreny, ako keby nedoladeny. Ked ladim automatikou, ladi, ale sa nezastavi. Zvuk je v poriadku. Menil som tuner, filtre, krystaly, TDA8362, meral som elyty okolo TDA, kontroloval som napaj. zdroj. Obraz je raz stabilny, inokedy okrem uvedenej zavady este ako keby ho vytrhavalo do boku. Menil som dokonca aj TDA4661 aj TDA 8395.
Poradte prosim.
Dakujem.
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
TV je pripojeny na kablovu televiziu. Problem je v tom, ze tuto kablovku TV nezvlada a vlastne nedokaze vyselektovat len jeden uzitocny kanal na vstupe tunera, ale sa miesaju dva kanaly do seba. Ten procesor som teda vymenil. Tak uz je toho vymeneneho dost a chyba stale pretrvava.
Teraz je jasne, ze sa miesaju kanaly v tuneri. Tuner som vsak menil a je to to iste...
Vyskusal som este napojit vstup TV z VCR asi 30.k. Automatika TV zastavila, avsak nie na strede kanala, obraz zostal CB. Rucne som ho doladil do farby. Takze problem pretrvava.
- Ivan_Ryger
TXT modul tam nie je. Teletext je integrovany v SDA5254.
Dakujem.
- Ivan_Ryger
Ja byť na Vašom mieste, skúsil by som, či sa táto porucha objavuje i pri príjme na bežnú anténu. Káblovka nemá štandardný kanálový rozostup 8 MHz, dajako menej.
Pokiaľ sa to neobjaví, je vysoko pravdepodobné, že je niekde problém s intermoduláciou. No každopádne treba začať od bodu, že aby aspoň pri príjme na anténu bol TV schopný zastaviť sa na naladenom kanáli. T.j. čo som prvé napísal, skontrolovať priebeh S-krivky AFC a prítomnosť signálu IDENT. Pokiaľ nieje prítomný, treba pozrieť, z čoho sa vyrába(bloková schéma TDA 8362) a na to sa zamerať. Verím, že keď to odhalíte, budete si hovoriť, čo je to za somarina....
V AV rezime je vsetko OK.
Pokial je v TV rezime, nefunguje to automaticke ladenie.(ladi, najde program, nezastavi sa a synteza bezi dalej). Ked teda rucne naladim program, ten je bez farby a rozmazany ako rozostreny obraz. Navyse v lavej casti obrazovky je vykrojena cast rastra obrazovky sudkoviteho tvaru smerom do stredu obrazovky. Ked som prilozil ku vychylovackam na spominanu stranu magnet, zakrivenie rastra som vyrovnal. To je dalsi poznatok.
Dakujem za rady.