kapacita na Céčku

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

kapacita na Céčku

#1 Příspěvek od pajosek2 »

Mám nějak málo místa na Céčku. Chci se zeptat když kliknu na C pravým a vjedu ne "vlastnosti",tak dole je možnost "komprimovat a tak šetřit místo na disku". Má význam tuto volbu použít nebo ne? a co to obnáší?Jo ještě chci říct,že je to divné,protože se ty byty pomalu ztrácejí třeba o 100Mb,ale antivirák NOD 32 nic nehlásí,tak nevím.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
jardajar

#2 Příspěvek od jardajar »

Nikdy jsem to nepoužíval, ale mám za to, že to komprimuje méně používané soubory, ke kterým se pak zpomalí přístup.
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Zkus nějaký soft na čištění kompu - třeba Advanced Windows Care, ať Ti vymete registry a poklidí v "tmp" souborech. Podobně funguje např. CCleaner - i když není tak komplexní, jako AWC.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od pajosek2 »

Tak díky,
projel jsem to tím AWCčkem a je to v pohodě.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Sesi

#5 Příspěvek od Sesi »

Občas se stává, když se smažou nebo přesunou soubor(y), tak volné místo na disku o to nepřibyde. Většinou soubory ulpívají v System Volume Information, ale i tam se dá podívat a smazat je. Občas tam mrknu a promažu, stalo se mi, že na C: tam systém za delší dobu naukládal skoro 5GB v souborech.
tornado6

#6 Příspěvek od tornado6 »

Pajosek ak chceš zmazať System volume information ktorý je systemom skrytý stačí ak sa naloguješ cez : Start / Programy / Príslušenstvo / Systemove nástroje / System obnovenia ten spustíš a vlavo v okne maš vetu:Nastavenie nastroja systemoveho obnovenia na nu ťukneš a vlavo hore maš okienko zrušiť obnovenia tým automaticky system vymaže folder System Volume Information a ty budeš mať viac miesta na disku.
hafca

#7 Příspěvek od hafca »

Jestli na tom jedeš i internet, pak to bude nejspíš zasekané dočasnými soubory a něco bude i v TEMPu. Nastav si zobrazování skrytých a systémových souborů. Pak se podívej do složky C:\Documents and Settings, v ní je mimo jiné Tvůj profil, v něm je Local Settings a tam mimo jiné najdeš Temp a Temporary Internet Files. Všecho co tam najdeš klidně smaž. Můžeš použít při tom ještě klávesu Shift. Jestli je toho hodně a nejspíš je, pak přesun do koše trvá dlouho. S tím Shiftem to jde rovnou pryč. Uvidíš, že se najednou objeví dost místa. Trochu taky pomáhá v nastavení internetu položka historie a na menší dobu. Osobně používám jen jeden den, úplně to stačí.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
keemo

#8 Příspěvek od keemo »

ja som temporary inet files poriesil tak ze mam priamo na ne odkaz v MyDocs a nemusim sa k nim prebijat nakolko tento folder je skryty...sem-tam zmazem cez nastavenia ale vyuzivam to hlavne na tahanie videi z roznych stranok ako youtube...vzdy su v tomto foldri,pod inym nazvom a bez pripony ale to su uz malickosti´...
p32

#9 Příspěvek od p32 »

V příslušenství v systémovych nástrojích je Vyčištění disku. To na 100% bohatě stačí. Instalace AWC a pod. jsou ptákoviny, protože neudělají s místem na hardu ani o kousek víc, ale narovnají ještě registry a to tak blbě, že se pak musí ručně opět obnovit uživatelské nastavení.
Takže opravdu stačí používat jen to, co už v systému je. :lol:
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Lukas-Peca »

Páni 8O Vymazal jsem Temp: + 80 MB. Vymazal jsem Temporary Internet Files: +300 MB. Zrušil jsem zálohování systému na C: a přesunul na druhý disk: +1 GB. Díky chlapi, ty megabajty jsem v poslední době docela lovil. Teď ještě aby PC zítra zase naběhl :lol:
tornado6

#11 Příspěvek od tornado6 »

Lukaš o to sa neboj to su len zalohy tvojho surfovania netom a všetkeho možneho :wink:
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od pajosek2 »

No já to měl docela kritický,protože na céčku mi zbývalo už jen 300Mb volného místa a počítač začal škytat.Naistaloval jsem to AWC a projel jsem to tím a vmomentějsem tam měl 2Gb,tak to asi k něčemu bylo.Ty ostatní rady postupně vyzkouším.Díky všem za reakce.

xmarty08

#13 Příspěvek od xmarty08 »

2GB by mi teda taky pořád nestačily... Jak máš velkej disk? Výbornej softík na takový čištění je TuneUp 2007 a výš, má v sobě průzkumníka místa na disku a vyjede ti, co ti nejvíc zabírá místo, v pořadí TOP100-kolikrát tam najdu zapomenutý rary a tak
Carel

#14 Příspěvek od Carel »

To p32.Myslím,že AWC je dobrý,nemám s ním problémy.Je přeci také od widlí.
Devo70

#15 Příspěvek od Devo70 »

Ja na čistenie disku a registrov používam CCleaner.
http://www.ccleaner.com/
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“