Mám nějak málo místa na Céčku. Chci se zeptat když kliknu na C pravým a vjedu ne "vlastnosti",tak dole je možnost "komprimovat a tak šetřit místo na disku". Má význam tuto volbu použít nebo ne? a co to obnáší?Jo ještě chci říct,že je to divné,protože se ty byty pomalu ztrácejí třeba o 100Mb,ale antivirák NOD 32 nic nehlásí,tak nevím.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.
Zkus nějaký soft na čištění kompu - třeba Advanced Windows Care, ať Ti vymete registry a poklidí v "tmp" souborech. Podobně funguje např. CCleaner - i když není tak komplexní, jako AWC.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Občas se stává, když se smažou nebo přesunou soubor(y), tak volné místo na disku o to nepřibyde. Většinou soubory ulpívají v System Volume Information, ale i tam se dá podívat a smazat je. Občas tam mrknu a promažu, stalo se mi, že na C: tam systém za delší dobu naukládal skoro 5GB v souborech.
Pajosek ak chceš zmazať System volume information ktorý je systemom skrytý stačí ak sa naloguješ cez : Start / Programy / Príslušenstvo / Systemove nástroje / System obnovenia ten spustíš a vlavo v okne maš vetu:Nastavenie nastroja systemoveho obnovenia na nu ťukneš a vlavo hore maš okienko zrušiť obnovenia tým automaticky system vymaže folder System Volume Information a ty budeš mať viac miesta na disku.
Jestli na tom jedeš i internet, pak to bude nejspíš zasekané dočasnými soubory a něco bude i v TEMPu. Nastav si zobrazování skrytých a systémových souborů. Pak se podívej do složky C:\Documents and Settings, v ní je mimo jiné Tvůj profil, v něm je Local Settings a tam mimo jiné najdeš Temp a Temporary Internet Files. Všecho co tam najdeš klidně smaž. Můžeš použít při tom ještě klávesu Shift. Jestli je toho hodně a nejspíš je, pak přesun do koše trvá dlouho. S tím Shiftem to jde rovnou pryč. Uvidíš, že se najednou objeví dost místa. Trochu taky pomáhá v nastavení internetu položka historie a na menší dobu. Osobně používám jen jeden den, úplně to stačí.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
ja som temporary inet files poriesil tak ze mam priamo na ne odkaz v MyDocs a nemusim sa k nim prebijat nakolko tento folder je skryty...sem-tam zmazem cez nastavenia ale vyuzivam to hlavne na tahanie videi z roznych stranok ako youtube...vzdy su v tomto foldri,pod inym nazvom a bez pripony ale to su uz malickosti´...
V příslušenství v systémovych nástrojích je Vyčištění disku. To na 100% bohatě stačí. Instalace AWC a pod. jsou ptákoviny, protože neudělají s místem na hardu ani o kousek víc, ale narovnají ještě registry a to tak blbě, že se pak musí ručně opět obnovit uživatelské nastavení.
Takže opravdu stačí používat jen to, co už v systému je.
Páni Vymazal jsem Temp: + 80 MB. Vymazal jsem Temporary Internet Files: +300 MB. Zrušil jsem zálohování systému na C: a přesunul na druhý disk: +1 GB. Díky chlapi, ty megabajty jsem v poslední době docela lovil. Teď ještě aby PC zítra zase naběhl
No já to měl docela kritický,protože na céčku mi zbývalo už jen 300Mb volného místa a počítač začal škytat.Naistaloval jsem to AWC a projel jsem to tím a vmomentějsem tam měl 2Gb,tak to asi k něčemu bylo.Ty ostatní rady postupně vyzkouším.Díky všem za reakce.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.
2GB by mi teda taky pořád nestačily... Jak máš velkej disk? Výbornej softík na takový čištění je TuneUp 2007 a výš, má v sobě průzkumníka místa na disku a vyjede ti, co ti nejvíc zabírá místo, v pořadí TOP100-kolikrát tam najdu zapomenutý rary a tak