Proměření zesilovače v okolí Karlových Varů

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
worech

Proměření zesilovače v okolí Karlových Varů

#1 Příspěvek od worech »

Dobrý den, ahoj.Potřeboval bych prosím sehnat ochotnýho člověka, na Karlovarsku, kterej by byl tak moc hodnej a proměřil mi zesilovač Denon PMA-355UK.Najde se mezi váma někdo takovej?Já k tomu nemám patřičný zařízení a ani zkušenosti.Je to bazarovej kousek, tak abych si nenaběhnul.
Díky za pomoc.
Cust

#2 Příspěvek od Cust »

a co chceš konkrétně změřit?
výkon? amplitudovou a fázovou frekvenční charakteristiku? odezvu na obdélník? zkreslení (jaké)?
worech

#3 Příspěvek od worech »

no, já se v tom nevyznám, doporučil mi vás tady Ekkar.Na fóru co sem se ptal mi mimo jiné odepsal tohle

Kód: Vybrat vše

Pokud je ten receiver po technické stránce v pořádku a právní stránku (legalitu prodeje) Ti zaručí bazarník, je to docela fajn kauf, ten stroj samozřejmě osobně poslechnutý nemám, ale papírově se jeví jako velmi přijatelný. Chtělo by to důkladně vyzkoušet - projet všecky funkce, jestli přepíná bez zbytečných lupanců, jak funguje rádio (tiché ladění, paměti, další funkce) i linearitu přenosu - to už je náročnější měření, to chce alespoň buď generátor, nebo měřicí CD a k tomu nf milivoltmetr - měří se pokud možno co nejširší kmitočtový rozsah, jak zesiluje v závislosti na nastavení korekcí a hlasitosti, jestli někde (třeba vinou vyschlého elektrolytu) nemá hrb nebo díru na charakteristice. Teprve když mi takové zařízení projde takovým testem (trvá to zhruba jedno odpoledne) "bez ztráty kytičky", má moji "zelenou" - Ty se asi budeš muset spokojit pouze s testem funkčnosti.
Cust

#4 Příspěvek od Cust »

aha, myslím, že vyhoví poslechový test - pomačkat všechny tlačítka a pokroutit se všemi knoflíky - půldenní měření někde na analyzátoru by asi přesáhlo cenu toho zesíku
přeji šťastnou ruku při nákupu
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“