problém zvuk navigace DX

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
verich

problém zvuk navigace DX

#1 Příspěvek od verich »

Poradí někdo? Mám v autě origo 2DIN navigaci Škoda Blaupunkt DX a občas vynechá u rádia pravý kanál zvuku.Ostatní vstupy jsou ok.Vyndal jsem ji a zjistil jsem ,že problém je na spodní desce plošných spojů.Když se v jednom místě mírně zatlačí ,tak to přestane hrát v pravým kanále.Je to dvouvrstvý plošňák.Zkoumal jsem řádně pod mikroskopem a žádný studený spoj na SMD součástkách jsem nenašel.Myslím si ,že problém bude někde na těch mikronýtkách zkrze plošňák.Víte někdo jak to najít a případně to opravit.Budu rád za každý nápad.Hlavně to zlobí když jsou velký horka.Asi proto ,že se ta deska mírně kroutí.Jediné co jsem zkoušel,tak jsem vzal horkovzdušku a v tom místě jsem to ohřál.No nepomohlo to. :cry:
Přílohy
DX.jpg
Jedná se o tuto navigaci
(14.27 KiB) Staženo 179 x
Sendyx

#2 Příspěvek od Sendyx »

To může dělat klidně nějaká smd součástka taky.
Sendyx

#3 Příspěvek od Sendyx »

To může dělat klidně nějaká smd součástka taky.
verich

#4 Příspěvek od verich »

Dělá to pouze FM rádio.CD vstup,AUX vstup hraje normálně.Chyba teda bude asi pouze v obvodu zvuku rádia.Takže asi do servisu kde mají schema. :(
mihal

#5 Příspěvek od mihal »

Tuner asi najdes, nie? Chybka bude za stereodekoderom, asi bude uz v tuneri. Zosilovacom (odposluchom) si najdi jeho vystup, a chod po spojoch. Pritom jemne deformuj dps.
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“