Proud Akumulátoru
Moderátor: Moderátoři
-
radeka
Proud Akumulátoru
12V/17Ah
12V/26Ah
12V/40Ah
Modelova situace...dejme tomu, zarizeni bude mit odber 100mA, na jednotlive AKU ti IDEALNE vydrzi:
12V/17Ah...17/0,1=170h
12V/26Ah...26/0,1=260h
12V/40Ah...40/0,1=400h
Pokud bude mit zarizeni povesene na AKU odber vetsi, tolikrat mene se snizi vydrz akumulatoru.
-
radeka
radeka píše:Promiňte asi jsem se špatně vyjádřil ale chci mám zdroj který má i výstup na nabijení aku na zdroji je napsáno výstup 27,1V 0,5A a chci vědětjaký akumulátor na něj mohu zapojit a jak dlouho se bude baterie nabijet?
Mas v tom teda pekny hokej. Z tech informaci jsem nic nepochopil. Vyfot ten zdroj, nebo buhvi co to je...jak stitek, tak predni panel s konektory.
-
radeka
- Přílohy
-
Bez názvu.JPG- (41.35 KiB) Staženo 144 x
-
Bez názvu.JPG- (41.35 KiB) Staženo 176 x
za chvili pridam schema jak bych si to postavil ja, bylo by to jednoduche a levne z mych suplickovych zasob, proto to nebude dokonale takze konstruktivni kritiku rad uvitam.
edit: tak nevim jestli to schema mam kreslit Radeka byl trosku rychlejsi ...
to co je naschematu sem udelal i kamaradovy, chtel po me to nejlevnejsi co de, tak sem mu to ubastlil
- Přílohy
-
online.jpg- (209.82 KiB) Staženo 214 x
-
radeka
Dalsi vec je kapacita, cim "silnejsi" AKU koupis, tim dele ti vydrzi pracovat na jedno nabiti. Ty musis vedet, jak dlouho to ma byt, podle toho si vyber AKU...vzorce mas uvedene vyse.
Pokud pouzijes 2x40Ah AKU, tak ti vydrzi idealne 40/3= cca 13h.
AKU budes nabijet pravdepodobne 0,5A z toho zdroje, to napeti temer odpovida udrzovacimu nabijeni, tzn. ze se AKU od toho zdroje/nabijece neodpojuje...takze plne vybity AKU budes nabijet cca 40/0,5= 80h
Snad to je vsechno spravne
EDIT//tak nez jsem to sesmolil, rezis me predbehl