Zesilovač ASOxxx kmitá a kmitá..
Moderátor: Moderátoři
Zesilovač ASOxxx kmitá a kmitá..
Vyskytl se mi tu jeden kousek-verze s eqvalizérem-jehož konec kmitá. Je to ta verze s budícím trafákem a 2ks KD503 na konci-klasika používaná i v ústřednách. Už jsem prověřil kdeco, dokonce došlo i na výměnu tranzistorů z podezření vysokého ft, ale žádný výsledek. Po zapnutí piští a i při buzení samotného konce je zvuk zkreslený. Samozřejmě, kapacity prověřeny.
Potkal se někdo z vás s podobným problémem?
Pojistkovou desku jsem měl vytaženou snad jako první, ale také nic.
Ani sebemenší změna.
Těchle krámů jsem se naspravoval, už ani nepočítám, ale tenhle kousek je hrob...
Bo, néééni, tak metoda investigace. Napětí na budící desce sedí, všechny elyty bylo dobré, přesto výměna, postupně výměna i polovodičů. Nula bodou
Zkoušel jsem bloknout vstup kondem proti zemi, došlo i na výborně měnitelné 503ky.
Součástky kolem nich jsou také ok.
Kvůli nepřístupnosti budícího modulu jsem spíš sázel na to, že někdo takový špek řešil a také nešlo o obvyklou příčinu. Nicméně, mám již druhý modul, následuje vylučovací metoda.
trandy v budiči už jsem vyloučil,pro nezjištění jiných příčin i u nich jsem podezíral extrémní fTmax. Tak changing.
Jen bych potřeboval zjistit, jak se vlastně tenhle kousek jmenuje. Veškeré rysy jsou strhány jak na Cimrmanově bustě, zes má starý konec a preamp eqvalizer s hrníčkovými indukčnostmi, žádné efekty, jen volume. Vstup je dodrbaný nějakým šikulou, bude to chtít schema.
Zatím jsem na něj sáhl kapacitometrem a milovaným akustickým megaohmmetrem a nic nebylo na první kuk v nepořádku.
Nechci se stále smířit se sílícím podezřením, že v zesu nějaký magor zpřeházel dráty, tolik pozornosti věnovati odmítám
A jak jsi psal, nakonec stejně dojde na blokování kdečeho, k čemuž jsem měl původně stejný odpor. Ten jihoslovenský řvoun si to zdaleka nezaslouží...